Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1959
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКотелевич, В. А.-
dc.contributor.authorKotelevych, V.-
dc.date.accessioned2017-02-20T08:10:29Z-
dc.date.available2017-02-20T08:10:29Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationКотелевич В. А. Кролятина – важливий резерв органічної продукції / В. А. Котелевич // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89). Ч. 1. - С. 182-190.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1959-
dc.description.abstractЗабезпеченню населення екологічно чистими продуктами сприяє органічне виробництво, в т. ч. кролятини, яка є високопоживним, екологічно чистим дієтичним продуктом. Розвиток галузі спецiалiзованого органічного м’ясного кролівництва для українського сьогодення має великі економічні переваги, порівнюючи з іншими напрямками м’ясного тваринництва. Порівняльним аналізом якості мяса кролів каліфорнійської скоростиглої та фландрів встановлено, що жива вага, забійний вихід м’язової тканини, обмускульність тушок залежать від породи та пори року. Продуктивність кролів у весняно – літній період вища, ніж у осінньо – зимовий. Найбільшої живої та забійної ваги досягли 4-ох місячні кролі, вирощені у весняно-літній період,відповідно: бельгійський велетень (фландр) 3375±27,0 г та каліфорнійці – 2956,5±6,74 г.ru
dc.description.abstractОбеспечению населения экологически чистыми продуктами способствует органическое производство, в т. ч. кролятины, которая является високопитательным экологически чистым диетическим продуктом. Развитие отрасли специализированого органического мясного кролеводства для украинского населения имеет большие экономические преимущества по сравнению с другими отраслями животноводства. Сравнительным анализом качества мяса кроликов калифорнийской скороспелой и фландров установлено, что живая масса, забойный выход мяса, обмускуленность тушек зависят от породы и сезона года. Продуктивность кроликов в весенне-летний период выше, чем в осенне – зимний. Найбольшую живую и забойную массу имели 4-ох месячные кролики, вырощенные в весенне-летний период, соответственно: бельгийский великан (фландр) 3375±27,0 г и калифорнийская скороспелая – 2956,5±6,74 г.-
dc.description.abstractThe organic production which includes the rabbit meat that is a highly nutritional ecologically pure diet product facilitates the supply of the population with the ecologically pure products. Nowadays the development of the specialized organic rabbit meat branch has particular economic advantages for the Ukrainian industry as compared to the other branches of animal breeding. The carcass of rabbits that were grown in the farm, prosperous in infectious and parasitic diseases, pathological changes are absent; Meat rabbits 4-month old specialized meat breeds is high, almost equal organoleptically-tasting performance. The taste, aroma, juiciness, color (on 5- point scale) overall GPA in the spring-summer and autumn-winter periods was respectively: California ripening - 4. 7 - 4. 8 and 4. 6 - 4. 7 ; Belgian giant (flāneur) - 4. 8 - 5. 0 and 4. 7 - 4. 8 points. The rabbit meat comparative analysis of Kalifornia and Flandria breeds shows that the live weight, output the slaughter of muscular tissues, carcasses muscularity depends on the breed and season. With the increase of muscle mass during intensive method of growing rabbits to 4 months of age increases bone mass and absolute. The productivity of rabbits in spring and summer period is higher comparing with the autumn and winter one. Indicators slaughter withdrawal of Belgian giant (spring - summer) is as close to the reference data precocious breeds of rabbits -nutritional category for which the slaughter withdrawal specialized meat breeds in 4-months of age can reach 50 to 56% The 4-month rabbits raised in spring and summer period gained the highest live and slaughter weight: Flander –¬ 3375 ± 27. 0 g and Kalifornia – 2956. 5 ± 6. 74 g breeds correspondingly.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectкролятинаru
dc.subjectорганічна продукціяru
dc.subjectекологічно чиста і безпечнаru
dc.subjectжива і забійна вагаru
dc.subjectорганическое производствоru
dc.subjectэкологически чистая и безопаснаяru
dc.subjectживая и забойная массаru
dc.subjectrabbit meatru
dc.subjectorganic productionru
dc.subjectecologically pure and saferu
dc.subjectlive and slaughter weightru
dc.titleКролятина – важливий резерв органічної продукціїru
dc.titleКролятина – важный резерв органической продукции.-
dc.titleRabbit meat as the main organic production reserve.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89). - Ч. 1.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n89v2r2016kotelevich.pdf240,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.