Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/19868
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDenysiuk, Liubov-
dc.contributor.authorГорбатенко, Ігор Юрійович-
dc.contributor.authorHorbatenko, Ihor-
dc.contributor.authorГиль, Михайло Іванович-
dc.contributor.authorGill, Mikhail-
dc.contributor.authorSmuzhanytsia, Yaroslav-
dc.date.accessioned2025-01-16T07:07:16Z-
dc.date.available2025-01-16T07:07:16Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationDenysiuk, L., Gorbatenko, I., Gill, M., & Smuzhanytsia, Y. (2024). Use auxins and antioxidants to optimise nutrient medium of tomato tissue culture. Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact, and Applied Sciences., 78(5-6), 380–382. https://doi.org/10.2478/prolas-2024-0053uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/19868-
dc.description.abstractCalli characteristics of tomato grown in vitro on different nutrient media supplemented with auxins and antioxidants in various combinations were studied. Explants were cut from the hypocotyl, apex, and cotyledons and cultivated on Murashige and Skoog medium supplemented with some auxins and antioxidants. It was found that the regeneration potential was higher in combinations with joint application of antioxidant and a phytohormone of the auxin group - indolyl-Acetic acid. The obtained results demonstrate differential influence of specific biologically active substances on the manifestation of calli characteristics depending on the type of explant.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectbiologically active substancesuk_UA
dc.subjectcalliuk_UA
dc.subjectin vitrouk_UA
dc.subjectrhizogenesisuk_UA
dc.titleUse auxins and Antioxidants to Optimise Nutrient Medium of Tomato Tissue Cultureuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Use-auxins-2024.pdf328,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.