Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20091
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛуговий, Сергій Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorLugovoy, Sergey, scientific director-
dc.contributor.authorВерланов, І.-
dc.date.accessioned2025-01-29T07:55:48Z-
dc.date.available2025-01-29T07:55:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationВерланов І. Технологія виробництва продукції вівчарства в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 79 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20091-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота викладена на 73 сторінках комп’ютерного тексту, включає 15 таблиць, 1 рисунок і 5 додатків. Опрацювано 48 бібліографічних джерел спеціальної літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах годівлі та утримання тварин, організації відтворення стада і впровадження певних заходів щодо їх покращення. Об’єктом досліджень були вівці асканійської тонкорунної породи таврійського типу. Відповідно до мети досліджень вирішувалися наступні завдання:  проаналізувати кількісний і якісний склад стада овець;  проаналізувати відтворювальна здатність вівцематок;  проаналізувати ріст та розвиток ярок різних ліній;  проаналізувати вовнову продуктивність ярок різних ліній;  проаналізувати технологію утримання і годівлі овець;  вивчення технологію виробництва напівкопчених ковбас;  економічний аналіз проведених досліджень. В результаті проведених досліджень встановлено, що завдяки покращенню умов утримання та догляду за ягнятами підвищиться збереженість ягнят на 3,0% і це призведе до збільшення кількості відлученого молодняку на 16 голів. При використанні збалансованих раціонів годівлі овець у різні вікові періоди та спрямованої селекційної роботи, збільшиться валове виробництво вовни в середньому на 1,05 ц, скоротяться витрати кормів на виробництво 1 ц вовни на 27 ц к. од. За запровадження і виконання рекомендованих заходів в господарстві рентабельність виробництва вовни на 10,1% і довести її рівень до 16,1%.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва продукції вівчарства в умовах ННПЦ Миколаївського НАУuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Верланов_М_ОС204_2024.pdf589,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.