Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20093
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛуговий, Сергій Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorLugovoy, Sergey, scientific director-
dc.contributor.authorГречко, М.-
dc.date.accessioned2025-01-29T08:04:35Z-
dc.date.available2025-01-29T08:04:35Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationГречко М. Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20093-
dc.description.abstractКваліфікаційну роботу викладено на 65 сторінках друкованого тексту. Вона проілюстрована 11 таблицями та 5 рисунками. Список використаної літератури налічує 42 джерела. Тема кваліфікаційної роботи: «Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району». Ключові слова: свиноматки, поросята-сисуни, дорощування, відгодівля. Об’єктом дослідження є складові технології виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району. Предметом досліджень є організація утримання свиней різних статево-вікових груп, склад та поживність раціонів, відтворювальні якості свиноматок, інтенсивність росту та відгодівельні якості молодняку свиней. Метою даної роботи був аналіз елементів технології виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району. Для досягнення вказаної мети було поставлено наступні завдання: - надати загальну характеристику свинокомплексу СТОВ «Промінь»; - оцінити відтворювальні якості свиноматок різної селекції за поєднання з кнурами синтетичної термінальної лінії «MaxGrow»; - проаналізувати вплив різних термінів об’єднання гнізд у підсисний період на інтенсивність росту та збереженість поросят; - визначити вплив терміну дорощування на інтенсивність росту та відгодівельні якості молодняку свиней; - охарактеризувати технологічний процес виробництва варених ковбас; - розрахувати економічну ефективність проведених досліджень. Вивчення та аналіз елементів технології проводилося методом порівняння існуючої технології з рекомендованими параметрами. Оцінку відтворювальних якостей свиноматок проводили загальноприйнятими зоотехнічними методами [35]. Аналіз існуючих та розробка рекомендованих раціонів годівлі проводилася на основі деталізованих норм [37], за допомогою комп’ютерної техніки з використанням табличного редактора Microsoft Excel. Результати досліджень оброблено генетико-статистичними методами з використанням комп’ютерної техніки [2]. В результаті проведених досліджень зооветспеціалістам СТОВ «Промінь» надано пропозиції щодо удосконалення технології виробництва свинини.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Гречко_М_ОС204_2024.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.