Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2010
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБаньковська, Ірина Броніславівна-
dc.contributor.authorБаньковская, Ирина Брониславовна-
dc.contributor.authorBan'kovs'ka, Iryna-
dc.date.accessioned2017-05-29T08:04:34Z-
dc.date.available2017-05-29T08:04:34Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationБаньковська І. Б. Аналіз якості туш і м’яса свиней різних комерційних генотипів / І. Б. Баньковська // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - 3 (91). - С. 135-144.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2010-
dc.description.abstractУ статті подано результати аналізу прояву антагоністичних ознак у свиней сучасних комерційних генотипів: рівня м’ясної продуктивності та якості м’яса в цінних частинах туші – найдовшому м’язі спини і напівперетинчастому м’язі. Виявлено, що туші за виходом пісного м’яса відповідають вищим класам європейської системи (S)EUROP. Однак, показники якості м’яса мають ознаки PSE-свинини. Особливо низькою є його вологоутримуюча здатність, що призводить до втрат при охолодженні та зберіганні туш. Більші втрати спостерігаються у свиней поєднання двопородних свиноматок йоркшир х ландрас з кнурами гемпшир х дюрок.ru
dc.description.abstractВ статье представлены результаты анализа проявления антагонистичес- ких признаков у свиней современных коммерческих генотипов: уровня мясной продуктивности и качества мяса в ценных частях туши – длиннейшей мышце спины и полуперепончатой мышце. Выявлено, что туши по выходу постного мяса соответствуют высшим классам европейской системы (S) EUROP. Однако показатели качества мяса имеют признаки PSE-свинины. Низкая его влагоу- держивающая способность приводит к потерям при охлаждении и хранении туш. Высокие потери наблюдаются у свиней сочетания двупородных свинома- ток йоркшир х ландрас с хряками гемпшир х дюрок.-
dc.description.abstractIn the article it is presented results on an analysis of displaying antagonistic traits in pigs of modern commercial genotypes, the level of meat productivity and meat quality in valuable parts of the carcass – m. longisimus dorsi, m. semimembranosus. It has been found out that the carcasses for the lean meat yield correspond to the higher classes of the European system (S) EUROP. However, indexes of the meat quality have traits of PSE-pork. Particularly waterholding capacity of meat is low which leads to loss at cooling and storage of carcasses. Higher losses are observed in pigs of combination of two breeds sows Yorkshire x Landrace with boars Hampshire x Duroc.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectсвиніru
dc.subjectкомерційні поєднання порідru
dc.subjectякість тушru
dc.subjectякість м’ясаru
dc.subjectm. longisimus dorsiru
dc.subjectm. semimembranosusru
dc.subjectpigsru
dc.subjectcomersial combination of breedsru
dc.subjectquality of carcassesru
dc.subjectmeat qualityru
dc.subjectсвиньиru
dc.subjectкоммерческие сочетание породru
dc.subjectкачество тушru
dc.subjectкачество мясаru
dc.titleАналіз якості туш і м’яса свиней різних комерційних генотипівru
dc.titleАнализ качества туш и мяса свиней коммерческих генотипов.-
dc.titleAnalysis of the quality of carcasses and meat of pigs of different commersial genotypes.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 3 (91).
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n91v2r2016bankovska.pdf435,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.