Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21710
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСерафим, Сергій Сергійович-
dc.contributor.authorSerafym, S.-
dc.contributor.authorМанушкіна, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorManushkina, Tetyana-
dc.date.accessioned2025-06-02T11:34:41Z-
dc.date.available2025-06-02T11:34:41Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationСерафим С. С., Манушкіна Т. М. Перспективи розвитку шафранового бізнесу в Україні. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 164-166. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-53uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21710-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-53-
dc.description.abstractУ роботі розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку шафранового бізнесу в Україні. Проаналізовано основні переваги вирощування Crocus sativus в природно-кліматичних умовах України, економічну доцільність, проблеми збуту та необхідність сертифікації. Запропоновано шляхи подолання існуючих бар’єрів та окреслено потенціал експорту українського шафрану на міжнародні ринки. Робота спрямована на підвищення інтересу до нішевих високорентабельних культур серед фермерів.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractThe paper examines the current state and prospects for the development of the saffron business in Ukraine. The advantages of cultivating Crocus sativus under Ukrainian climatic conditions, economic feasibility, marketing challenges, and the need for certification are analyzed. Solutions to overcome existing barriers are proposed, and the export potential of Ukrainian saffron to international markets is outlined. The study aims to raise interest in niche, highly profitable crops among farmers.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectагробізнесuk_UA
dc.subjectекспортuk_UA
dc.subjectсертифікаціяuk_UA
dc.subjectнішеві культуриuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectзміни кліматуuk_UA
dc.subjectстале сільське господарствоuk_UA
dc.subjectCrocus sativusuk_UA
dc.subjectagribusinessuk_UA
dc.subjectexportuk_UA
dc.subjectcertificationuk_UA
dc.subjectniche cropsuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectclimate changeuk_UA
dc.subjectsustainable agricultureuk_UA
dc.titleПерспективи розвитку шафранового бізнесу в Україніuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025
Статті (Факультет агротехнологій)
Статті аспірантів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
forum-2025-164-166.pdf513,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.