Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2402
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШебанін, Петро Олексійович-
dc.contributor.authorШебанин, Петр Алексеевич-
dc.contributor.authorShebanin, Petro-
dc.date.accessioned2017-11-13T08:15:38Z-
dc.date.available2017-11-13T08:15:38Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationШебанін П. О. Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней : автореф. дис... канд. сільськогоспод. наук : 06.02.04 / Шебанін Петро Олексійович. – Миколаїв : МНАУ, 2016. – 23 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2402-
dc.description.abstractУ дисертаційній роботі викладено результати дослідження впливу технологічних (вік свиноматок, тип годівниці, згодовування пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б») та селекційно-генетичних (породність, генотип за генами CTSL та MC4R) факторів на продуктивність свиней. Оцінено вікову динаміку показників відтворювальних якостей помісних свиноматок велика біла × ландрас та українська м’ясна × ландрас і визначено оптимальну тривалість їх господарського використання. Встановлено переваги використання кормового автомату при організації годівлі відгодівельного молодняку. Доведено позитивний вплив пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б» на формування відгодівельних і м’ясних якостей молодняку свиней. Визначено ступінь асоціації відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней з їх генотипами за генами катепсину L та меланокортину.ru
dc.description.abstractThe thesis presents the results of research of influence of technological (age of sows, type of feeder, the feeding of probiotic preparation «Bio Plus 2B») and breeding and genetic (breed, genotype by CTSL and MC4R genes) factors on the productivity of pigs. Appreciated age dynamics of reproductive qualities of hybrid sows of Large White × Landrace and Ukrainian Meat × Landrace and determined the optimal duration of their economic use. It is established the advantages of using feeding machine with feeding of fattening young pigs. It is proved positive effect of probiotic preparation «Bio Plus 2B» on the formation of fattening and meat qualities of young pigs. Determined the degree of association of fattening and meat qualities of young pigs with genotypes for genes of cathepsin L and melanocortin.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectсвиніru
dc.subjectвідгодівляru
dc.subjectкормовий автоматru
dc.subjectбункерна самогодівницяru
dc.subjectпробіотикru
dc.subjectген катепсину L (CTSL)ru
dc.subjectген меланокортину (MC4R)ru
dc.subjectpigsru
dc.subjectfatteningru
dc.subjectfeeding machineru
dc.subjecthopper self feederru
dc.subjectprobioticru
dc.subjectcathepsin L gene (CTSL),ru
dc.subjectmelanocortin gene (MC4R)ru
dc.titleТехнологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свинейru
dc.titleTechnological and breeding-genetic factors of increasing the productivity of pigs.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Автореферати

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_shebanin.pdf926,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.