Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2806
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБаркарь, Євген Володимирович-
dc.contributor.authorБаркарь, Евгений Владимирович-
dc.contributor.authorBarkar, Evgen-
dc.contributor.authorДехтяр, Юрій Франкович-
dc.contributor.authorДехтяр, Юрий Франкович-
dc.contributor.authorDehtyar, Jurij-
dc.date.accessioned2018-03-07T07:40:34Z-
dc.date.available2018-03-07T07:40:34Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationБаркарь Є. В. Використання кнурів-плідників м’ясних порід для покращення показників росту та відгодівельних якостей молодняку свиней / Є. В. Баркарь, Ю. Ф. Дехтяр // Научный взгляд в будущее. – Одесса : КУПРИЕНКО СВ, 2017. – Вып. 6. – Т. 5. – С. 16-20.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2806-
dc.description.abstractВивчення питання ефективності схрещування свиней різних порід дає можливість здійснити відбір найцінніших тварин для підвищення їх продуктивності і рентабельності галузі свинарства. Метою досліджень було вивчення ефективності використання кнурів-плідників м'ясних порід (ландрас і п’етрен) для поліпшення показників росту і відгодівельних якостей молодняку свиней. Найвищі статистично вірогідні переваги над чистопородні свинями великої білої породи за живою масою, середньодобовими приростами і відгодівельними якостями отримано по групі нащадків від парування помісних свиноматок поєднання велика біла × ландрас з кнурами-плідниками породи п’етрен.uk
dc.description.abstractИзучение вопроса эффективности скрещивания свиней различных пород дает возможность осуществить отбор наиболее ценных животных для повышения их производительности и рентабельности отрасли свиноводства. Целью исследований было изучение эффективности использования хряков-производителей мясных пород (ландрас и пьетрен) для улучшения показателей роста и откормочных качеств молодняка свиней. Самые высокие статистически достоверные преимущества над чистопородные свиньями крупной белой породы по живой массе, среднесуточного прироста и откормочных качествами получено по группе детей от спаривания поместных свиноматок сочетание большая белая × ландрас с хряками-производителями породы пьетрен.-
dc.description.abstractThe investigation of crossing efficiency for pigs of different breeds makes it possible to select the most valuable animals for increasing their productivity and the pig industry profitability. The research purpose was to study the effectiveness of the usage of meat breeds stud boars (Landrace and Pietrain) for improving growth rates and fattening qualities of young pigs. The highest statistically significant advantages over purebred pigs of Large White breed in terms of live weight, average daily gain and fattening qualities were obtained in the group of descendants from pairing of hybrid sows of the Large White × Landrace combination with Pietrain stud boars.-
dc.language.isootheruk
dc.subjectCвиніuk
dc.subjectвелика біла породаuk
dc.subjectландрасuk
dc.subjectп’єтренuk
dc.subjectжива масаuk
dc.subjectвідгодівельні якостіuk
dc.subjectСвиньиuk
dc.subjectкрупная белая породаuk
dc.subjectландрасuk
dc.subjectпьетренuk
dc.subjectживая массаuk
dc.subjectоткормочные качестваuk
dc.subjectPigsuk
dc.subjectLarge White breeduk
dc.subjectLandraceuk
dc.subjectPietrainuk
dc.subjectgrowthuk
dc.subjectlive weightuk
dc.subjectfattening qualitiesuk
dc.titleВикористання кнурів-плідників м’ясних порід для покращення показників росту та відгодівельних якостей молодняку свинейuk
dc.titleИспользование хряков-производителей мясных пород для улучшения показателей роста и откормочных качеств молодняка свиней-
dc.titleUsage of meat breeds stud boars for improving growth rates and fattening qualities of young pigs-
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14-Баркарь_Дехтяр_Одесса (2017).pdf509,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.