Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6024
Назва: Психологія трудових відносин
Автори: Веліховська, Алла Борисівна
Velikhovska, Alla
Ключові слова: психологічні знання
професійне самовдосконалення
профілактика конфліктів
вирішення конфліктних ситуацій
Дата публікації: 2019
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Психологія трудових відносин [Електронний ресурс] : метод. реком. з вивчення та виконання контрольних робіт для здобувачів вищої освіти освітньої спеціальності 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" освітнього ступеня "Магістр" денної та заочної форм навчання / уклад. А. Б. Веліховська. - Електрон. текст. дані. - Миколаїв : МНАУ, 2019. - 52 с.
Короткий огляд (реферат): Соціально-трудові відносини являють собою комплекс взаємовідносин між найманими працівниками, роботодавцями держави, їх представниками, націлених на забезпечення високого рівня та якості життя людини, трудового колективу й суспільства в цілому. Розвиток будь-якого підприємства напряму залежить від степеню використання особистісного потенціалу людини, його накопиченого ділового досвіду. Але цього для сучасного керівника недостатньо. Тому в останнє десятиліття зростає роль фундаментальної освіти менеджерів будь-якого рівня в області психологічних аспектів трудових відносин. В умовах ринку успіх ділової людини на 85% визначається його комунікативними якостями і здатністю вирішувати питання трудових відносин і лише на 15% – професійними знаннями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6024
Розташовується у зібраннях:Методичні рекомендації (Інженерно-енергетичний факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Psykholohiia trudovykh vidnosyn.pdf455,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.