Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/639
Назва: | Оцінка шкіряної сировини бугайців молочних порід. Оценка кожевенного сырья бычков молочных пород. Assessment of leather material of milk breed bulls. |
Автори: | Петрова, Олена Іванівна Калиниченко, Галина Іванівна Коваль, Ольга Анатоліївна Петрова, Елена Ивановна Калиниченко, Галина Ивановна Коваль, Ольга Анатольевна Petrova, Olena Kalinichenko, Galyna Koval, Olga |
Ключові слова: | Шкура бугайці порода туша Кожа бычки Leather bulls breed carcase |
Дата публікації: | 2013 |
Бібліографічний опис: | Петрова О. І. Оцінка шкіряної сировини бугайців молочних порід / О. І. Петрова, Г. І. Калиниченко, О. А. Коваль // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія: Сільськогосподарські науки. – 2013. — Вип. 2(72). — С.132-136. |
Короткий огляд (реферат): | В статті наведено результати досліджень властивостей шкіряної сировини бугайців червоної степової та української чорно-рябої молочної порід. Годівля та спосіб утримання піддослідних бугайців в молочний період впливала на якість шкіряної сировини. Шкури тварин, що споживали передстартерний і стартерний комбікорми, за промірами, товщиною, вмістом білка, жиру, сухої речовини перевищували аналогічні показники оцінки шкіряної сировини бугайців контрольних груп. Шкури за вивченими показниками віднесено до категорії важких. В статье приведены результаты исследований свойств кожевенного сырья бычков красной степной и украинской черно-пестрой молочной пород. Кормление и способ содержания опытных бычков в молочный период влияли на качество кожевенного сырья. Шкуры животных, которым скармливали предстартерный и стартерный комбикорма, за промерами, толщиной, содержанием белка, жира и сухого вещества превышали эти показатели оценки кожевенного сырья бычков контрольных групп. Шкуры по изученным показателям отнесены к категории тяжелых. The article goes about results of red step and Ukrainian black-mottle milk bullhead rawhide qualities research. Feeding and keeping method of the experiment bullhead during the milking period influenced upon rawhide quality. Skin of animals that were feed by prestarter and starter combined feed had higher indexes of rawhide quality by sizes, thickness, substance of albumen, lipo and dry basis. The skins were recognized as heavy category by the investigated figures. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/639 |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
стаття Петрова, Калиниченко, Коваль -2.doc | 1,12 MB | Microsoft Word | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.