Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7965
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛихочвор, В. В.-
dc.contributor.authorАндрушко, М. О.-
dc.contributor.authorLykhochvor, V.-
dc.contributor.authorAndrushko, M.-
dc.date.accessioned2020-11-09T13:34:13Z-
dc.date.available2020-11-09T13:34:13Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЛихочвор В. В., Андрушко М. О. Продуктивність гороху залежно від сорту та норм висіву // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 2 (106). С. 54-62. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-2(106)-6.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7965-
dc.description.abstractДосліджено, що в умовах достатнього зволоження західного Лісостепу найвищу врожайність зерна формує горох сорту Мадонна – 6,38 т/га, дещо нижчу – сорт Готівський – 6,13 т/га і найменшу – сорт Отаман – 5,94 т/га. У зерні сорту Мадонна визначено найвищий вміст білка – 24,5%, у сорту Готівський він становив 23,9%, у сорту Отаман – 22,4%. Встановлено, що економічно доцільною нормою висіву для сорту Мадонна є 1,0 млн/га, для сорту Отаман – 1,1 млн/га, для сорту Готівський – 1,2 млн/га. Виявлено, що найбільший прибуток з 1 га забезпечує вирощування сорту Мадонна – 20883 грн.uk_UA
dc.description.abstractIt is proved that in conditions of sufficient moisture in the western forest-steppe, the highest grain yield is formed by Madonna variety peas - 6.38 t / ha, the smaller one by Gotivsky variety - 6.13 t / ha and the smallest one by Ataman variety- 5.94 t / ha. The Madonna variety also has the highest protein content of 24.5%, and the Gotivsky variety - 23.9%. the Ataman variety - 22.4%. It was established that the economically reasonable sowing rate for Madonna variety is 1.0 million / ha, for Ataman one is1.1 million / ha, for Gotivsky one is1.2 million / ha. It was revealed that the greatest profit from 1 ha was obtained when cultivating the Madonna variety - 20883 UAH.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectгорохuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectнорма висівуuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectекономічна та енергетична ефективністьuk_UA
dc.subjectpeasuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectsowing rateuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjecteconomic and energy efficiencyuk_UA
dc.titleПродуктивність гороху залежно від сорту та норм висівуuk_UA
dc.title.alternativePea productivity depending on variety and sowing rateuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 2 (106)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n106v2r2020lykhochvor.pdf598,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.