Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9236
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПірова, Людмила Вікторівна-
dc.contributor.authorPirova, Liudmila-
dc.date.accessioned2021-05-12T13:31:14Z-
dc.date.available2021-05-12T13:31:14Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationПірова Л. В. Вплив різних рівнів і джерел селену в раціоні на продуктивність та вміст важких металів у продуктах забою свиней: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.–г. наук : спец. 06.02.02 „Годівля тварин і технологія кормів”. Львів, 2011. 22 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9236-
dc.description.abstractУ дисертації викладено теоретичний та експериментальний матеріал із використання у складі комбікормів молодняку свиней на вирощуванні і відгодівлі неорганічної та органічної сполук селену. Виявлено напрям змін у продуктивності молодняку свиней та якості продуктів забою. Проведено оцінку морфологічного і біохімічного складу їх крові. Вивчено перетравність поживних речовин, баланс азоту, кальцію, фосфору заліза, міді, цинку, марганцю, кадмію, свинцю, ртуті та селену в організмі свиней залежно від рівня та джерела селену. Доведено доцільність застосування комбікормів для свиней із введенням до їх складу органічної форми селену у вигляді сел-плексу та визначено оптимальний його рівень згодовування. Досліджений вплив органічної та неорганічної сполук селену на продуктивність, перетравність поживних речовин корму, морфологічні та біохімічні показники крові, забійні якості, фізико-хімічні показники м’язової і жирової тканини, амінокислотний склад найдовшого м’язу спини та вміст важких металів у продуктах забою молодняку свиней великої білої породи. Рекомендовано при відгодівлі молодняку свиней з метою підвищення антиоксидантного захисту, перетравності поживних речовин корму, засвоєння поживних і мінеральних речовин та зниження засвоєння важких металів в організмі свиней використовувати у складі повнораціонного комбікорму органічне джерело селену сел-плекс у дозі селену 0,3 мг/кг сухої речовини.uk_UA
dc.description.abstractThere is dissertation to obtain a scientific degree of agricultural sciences candidate in speciality 06.02.02 – feeding of animals and technology of fodder. – Lvov National University of Veterinary Medicine and Biotehnologies named after S.Z. Gzhyckyi. – Lviv, 2011. The dissertation presents the theoretical and experimental material for use in feeding young fattening pigs feed with different levels and sources of selenium. Revealed certain changes in productivity of young pigs and in meat quality. The estimation of morphological and biochemical structure of blood is done. Has been studied nutrient digestibility, nitrogen balance, calcium, phosphorus, iron, copper, zinc, manganese, cadmium, lead, mercury and selenium in the body of pigs depending on the level and sources of selenium. The expediency of balancing of diets on selenium has been proved and its optimum level feeding has been established. Has been shown influence of different levels and sources of selenium on efficiency, digestibility, morphological and biochemical indicators of blood, aminoacid structure of the longest muscle and content of heavy metals in products of slaughter of fattening pigs Large White breed. Has been recommended to use mixed fodder with a level of selenium of 0.3 mg/kg dry matter in organic form – Sel-Plex for young pigs of fattening-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectрівеньuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectперетравністьuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectселенuk_UA
dc.subjectселеніт натріюuk_UA
dc.subjectселплексuk_UA
dc.subjectважкі металиuk_UA
dc.subjectleveluk_UA
dc.subjectmixed fodderuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectdigestibilityuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjectseleniumuk_UA
dc.subjectsodium seleniteuk_UA
dc.subjectSelPlexuk_UA
dc.subjectheavy metalsuk_UA
dc.titleВплив різних рівнів і джерел селену в раціоні на продуктивність та вміст важких металів у продуктах забою свинейuk_UA
dc.title.alternativeEffect of different levels and sources of selenium in the diets on performance and content of heavy metals in products of slaughter of pigsuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Автореферати

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pirova_avtoreferat.pdf401,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.