Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9305
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСтріха, Людмила Олександрівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorStrikha, Ludmila, scientific director-
dc.contributor.authorДіброва, А. В.-
dc.contributor.authorDibrova, A.-
dc.contributor.authorЄрємєєва, С. І.-
dc.contributor.authorEremeeva, S.-
dc.date.accessioned2021-05-20T08:23:59Z-
dc.date.available2021-05-20T08:23:59Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9305-
dc.descriptionДіброва А. В., Єрємєєва С. І. Оцінка показників свинини різної якості // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 66-70.uk_UA
dc.description.abstractОцінено якісні біохімічні, органолептичні показники свинини якостей NOR, PSE, DFD після забою та під час її охолодження та заморожування. Встановлено, що найвищий показник активної кислотності через 60 хвилин після забою був притаманний свинині з вадами DFD. Свинина якості NOR характеризувалась найвищою вологоутримуючою здатністю, найменшими втратами маси при варінні і смаженні та найкращими показниками дегустаційної оцінки. Аналіз корелятивної залежності між якісними показниками свинини показав наявність співвідносної мінливості різного ступеня і спрямованості. Встановлено, вади свинини негативно впливають на її якість порівняно зі свининою якості NOR.uk_UA
dc.description.abstractReviewed qualitative biochemical and organoleptic qualities of pork NOR, PSE, DFD after slaughter and during its cooling and freezing. Established that the highest rate of active acidity in 60 minutes after slaughter was inherent pork with disabilities DFD. Pork quality NOR characterized by the highest water-retaining capacity, minimal weight loss during cooking and frying performance and best tasting evaluation. Analysis of correlative relationship between quality characteristics of pork showed the presence of correlated variability varying degrees of orientation. Established pork defects adversely affecting its quality compared to pork as a NOR.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectвади свининиuk_UA
dc.subjectвологоутримуюча здатністьuk_UA
dc.subjectпитома вагаuk_UA
dc.subjectніжністьuk_UA
dc.subjectактивна кислотністьuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectбіохімічні показникиuk_UA
dc.subjectwrinkle porkuk_UA
dc.subjectwater-retaining capacityuk_UA
dc.subjectspecific gravityuk_UA
dc.subjecttendernessuk_UA
dc.subjectactive acidityuk_UA
dc.subjectorganolepticuk_UA
dc.subjectbiochemical parametersuk_UA
dc.titleОцінка показників свинини різної якостіuk_UA
dc.title.alternativeEstimation of pork different qualitiesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
66-70.pdf423,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.