Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9328
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПанченко, Тарас Валентинович-
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorГамаюнова, Валентина Василівна-
dc.contributor.authorЦентило, Леонід Васильович-
dc.contributor.authorХахула, Валерій Семенович-
dc.contributor.authorФедорук, Юрій Васильович-
dc.contributor.authorПокотило, Ігор Анатолійович-
dc.contributor.authorГородецький, Олександр Степанович-
dc.contributor.authorPanchenko, Taras-
dc.contributor.authorLosinskiy, Mykola-
dc.contributor.authorGamayunova, Valentyna-
dc.contributor.authorTsentilo, Leonid-
dc.contributor.authorKhakhula, Valerii-
dc.contributor.authorFedoruk, Yurii-
dc.contributor.authorPokotylo, Ihor-
dc.contributor.authorGorodetskiy, Oleksandr-
dc.date.accessioned2021-05-25T06:02:25Z-
dc.date.available2021-05-25T06:02:25Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationPanchenko T., Lozinskiy М., Gamayunova V., Tsentilo L., Khakhula V., Fedoruk Y., Pokatylo I., Gorodetskiy O. Change of yield and baking qualities of winter wheat grain depending on the year of growingand predecessor in the central forestry of Ukraine // Plant Archives journal (ISSN: 0972-5210). 2019 (India). 2019, № 1 Plant archives vol. 19 P. 1107-1112.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9328-
dc.description.abstractОдним із найменш витратних та високоефективних способів підвищення врожайності та якості озимої пшениці є дотримання врожаю сівозміни та відбору найкращих попередніх культур. На жаль, в сучасних умовах інтенсивного сільськогосподарського виробництва, це важко зробити. Метою нашого дослідження було вивчення формування врожайності та якості зерна м’якої озимої пшениці (Triticum aestivum Л.) Сорт Золотоколоза залежно від умов року з різними попередниками. Ми також вивчали ефект ці фактори на якість зерна при вирощуванні озимої пшениці в умовах Науково-виробничого центру (SPC) Білоцерківського національного аграрного університету (BTNAU). Використання попередників із пізнім терміном збору врожаю, які сильно пересушують ґрунт під час сівби, призводить до значне зниження врожайності на 14,3-26,5 дт / га. Це на 20,0-36,9% менше, ніж після гороху на зерно. Найкращі врожаї були отримані з такими попередниками, як горох та ріпак, які рано очищали поле: вирощування озимої пшениці після них сприяло урожайність у середньому 71,4-71,9 дт / га за чотири роки. Частина впливу попередника на величину врожаю становить 82,36%, а рік вирощування становить 14,83%. Правильний вибір попередників збільшує врожайність та покращує якість зерна. Такі важливі для хлібопекарської галузі Показники зростання глютену та білка.uk_UA
dc.description.abstractOne of the least costly and highly effective ways to increase crop yield and quality of winter wheat is compliance with crop rotation and the selection of best preceding crops. Unfortunately, in modern conditions of intensive agricultural production, it is difficult to do this. The purpose of our research was to study the formation of the yield and grain quality of soft winter wheat (Triticum aestivum L.) Zolotokolosa variety depending on the conditions of the year with different predecessors. We also studied the effect of these factors on the grain quality when cultivating winter wheat under the conditions of the Scientific and Production Center (SPC) of Bila Tserkva National Agrarian University (BTNAU). The use of predecessors with late harvesting dates, which strongly dry the soil during the sowing period, leads to a significant reduction in yield on 14.3-26.5 dt/ha. This is on 20.0-36.9% less than after peas for grain. The best yields were obtained with such predecessors as peas and rape, that early clear the field: growing winter wheat after them contributed to yield in average 71.4-71.9 dt/ha per four years. The part of the predecessor’s effect on the value of yield is 82.36%, and the year of cultivation is 14.83%. The right choice of predecessors increases yields and improves quality of the grain. Such important for the baking industry indicators as gluten and protein rise.-
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectозима пшеницяuk_UA
dc.subjectпопередникuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectурожайuk_UA
dc.subjectприрода зернаuk_UA
dc.subjectсклоподібністьuk_UA
dc.subjectмаса 1000 зеренuk_UA
dc.subjectклейковинаuk_UA
dc.subjectбілокuk_UA
dc.subjectаміно кислотиuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectpredecessoruk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectnature of grainuk_UA
dc.subjectvitreousnessuk_UA
dc.subject1000 grains weightuk_UA
dc.subjectGlutenuk_UA
dc.subjectProteinuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.titleChange of yield and baking qualities of winter wheat grain depending on the year of growingand predecessor in the central forestry of Ukraineuk_UA
dc.title.alternativeЗміна врожайності та хлібопекарських якостей зерна озимої пшениці залежно від року вирощування та попередника в центральному лісництві Україниuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет агротехнологій)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1107-1112 (4885).pdf646,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.