Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9641
Назва: | Вплив обробки насіння гороху овочевого бором і молібденом на ріст і розвиток рослин залежно від строків сівби |
Інші назви: | Influence of vegetable pea seed treatment with boron and molybdenum on plant growth and development depending on sowing period |
Автори: | Алмашова, В. С. Онищенко, С. О. Євтушенко, О. Т. Аlmashova, V. Onishenko, S. Yevtushenko, О. |
Ключові слова: | горох овочевий елементи живлення борні та молібденові добрива показники росту та розвитку рослин egetable peas nutrients boron and molybdenum fertilizers physiological processes leaf surface index |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Алмашова В. С., Онищенко С. О., Євтушенко О.Т. Вплив обробки насіння гороху овочевого бором і молібденом на ріст і розвиток рослин залежно від строків сівби // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 1 (109). С. 37-43. |
Короткий огляд (реферат): | Стаття присвячена вивченню впливу строків сівби та обробки насіння гороху овочевого борним і молібденовим добривами на показники росту й розвитку рослин (календарні строки настання фаз, тривалість основних фаз, динамку висоти рослин) в умовах Степу України. Встановлено, що дія бору та молібдену затримує настання фенологічних фаз розвитку культури, а застосування двох різних строків сівби дозволяє затримати настання фази технологічної стиглості на 6 діб. Це важливо при збиранні для мінімальних втрат врожаю гороху овочевого. The article is devoted to the influence of terms of sowing and processing of pea seeds with boron and molybdenum fertilizers on plant development in the conditions of the south of Ukraine. The possibility of obtaining a sustainable harvest and high quality pea products for its further preservation has been proved. It is established that the action of boron and molybdenum delays the onset of phenological phases of culture development, and the use of two different sowing dates allows to delay the onset of the phase of technological maturity for 6 days. This is important when harvesting for minimal crop losses of vegetable peas in southern Ukraine. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9641 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 1 (109) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n109v1r2021аlmashova.pdf | 513,45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.