Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9645
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Ulevich, Olena, scientific director | - |
dc.contributor.author | Тюрін, Г. О. | - |
dc.contributor.author | Tiurin, H. | - |
dc.contributor.author | Чебаненко, Т. О. | - |
dc.contributor.author | Chebanenko, T. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-14T07:53:16Z | - |
dc.date.available | 2021-06-14T07:53:16Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9645 | - |
dc.description | Тюрін Г. О., Чебаненко Т. О. Електроімпульсна передобробка рослинної сировини // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15). С. 232-239. | uk_UA |
dc.description.abstract | У статті розглянута та визначена ефективність електроімпульсної передобробки рослинної сировини в комбінації з хімічними реагентами, що передбачала підвищення рівня доступності целюлози для подальшого ферментативного гідролізу. В ході експерименту були встановлені оптимальні показники ЕІ-обробки: температура 210±10ºС, тиск 25±5 атм., час витримування сировини – 5-8 хвилин, підтверджено ефективність ЕІ впливу в поєднанні з хімічною обробкою, що підвищує вміст доступної ферментам фракції полісахаридів з 14-19% до 63-72%. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article considers and determines the efficiency of electropulse pre-processing of plant’s materials in combination with chemical reagents, which provided an increase in the level of availability of cellulose for further enzymatic hydrolysis. During the experiment, the optimal indicators of EI-processing were established: temperature 210 ± 10ºC, pressure 25 ± 5 atm., holding time of materials - 5-8 minutes, confirmed the effectiveness of EI-processing in combination with chemical influence, which increases the content of polysaccharide fraction available to enzymes from 14-19% to 63-72%. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Миколаївський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | целюлозовмісна сировина | uk_UA |
dc.subject | целюлоза | uk_UA |
dc.subject | ферментативний гідроліз | uk_UA |
dc.subject | лігнін | uk_UA |
dc.subject | геміцелюлоза | uk_UA |
dc.subject | електроімпульсна обробка (ЕІ) | uk_UA |
dc.subject | cellulose-containing materials | uk_UA |
dc.subject | cellulose | uk_UA |
dc.subject | enzymatic hydrolysis | uk_UA |
dc.subject | lignin | uk_UA |
dc.subject | hemicellulose | uk_UA |
dc.subject | electropulse processing (EI) | uk_UA |
dc.title | Електроімпульсна передобробка рослинної сировини | uk_UA |
dc.title.alternative | Electropulse processing of plant’s materials | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 2 (15) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
232-239.pdf | 426,77 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.