Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10775
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛихач Вадим Ярославович, науковий керівник-
dc.contributor.authorШебанін, Петро Олексійович-
dc.contributor.authorShebanin, Petro-
dc.date.accessioned2022-01-18T08:32:29Z-
dc.date.available2022-01-18T08:32:29Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationШебанін П. О. Технологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свиней : дис... канд. сільськогоспод. наук : 06.02.04 / наук. керівник В. Я. Лихач. Миколаїв : МНАУ, 2016. 146 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10775-
dc.description.abstractУ дисертаційній роботі викладено результати дослідження впливу технологічних (вік свиноматок, тип годівниці, згодовування пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б») та селекційно-генетичних (породність, генотип за генами CTSL та MC4R) факторів на продуктивність свиней. Оцінено вікову динаміку показників відтворювальних якостей помісних свиноматок велика біла × ландрас та українська м’ясна × ландрас і визначено оптимальну тривалість їх господарського використання. Встановлено переваги використання кормового автомату при організації годівлі відгодівельного молодняку. Доведено позитивний вплив пробіотичного препарату «Біо Плюс 2Б» на формування відгодівельних і м’ясних якостей молодняку свиней. Визначено ступінь асоціації відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней з їх генотипами за генами катепсину L та меланокортину.uk_UA
dc.description.abstractThe thesis presents the results of research of influence of technological (age of sows, type of feeder, the feeding of probiotic preparation «Bio Plus 2B») and breeding and genetic (breed, genotype by CTSL and MC4R genes) factors on the productivity of pigs. Appreciated age dynamics of reproductive qualities of hybrid sows of Large White × Landrace and Ukrainian Meat × Landrace and determined the optimal duration of their economic use. It is established the advantages of using feeding machine with feeding of fattening young pigs. It is proved positive effect of probiotic preparation «Bio Plus 2B» on the formation of fattening and meat qualities of young pigs. Determined the degree of association of fattening and meat qualities of young pigs with genotypes for genes of cathepsin L and melanocortin.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectвідгодівляuk_UA
dc.subjectкормовий автоматuk_UA
dc.subjectбункерна самогодівницяuk_UA
dc.subjectпробіотикuk_UA
dc.subjectген катепсину L (CTSL)uk_UA
dc.subjectген меланокортину (MC4R)uk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectfatteninguk_UA
dc.subjectfeeding machineuk_UA
dc.subjecthopper self feederuk_UA
dc.subjectprobioticuk_UA
dc.subjectcathepsin L gene (CTSL)uk_UA
dc.subjectmelanocortin gene (MC4R)uk_UA
dc.titleТехнологічні та селекційно-генетичні фактори підвищення продуктивності свинейuk_UA
dc.title.alternativeTechnological and breeding-genetic factors of increasing the productivity of pigsuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dis_Шебанін.pdf4,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.