Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1191
Название: Відгодівельні та забійні якості молодняку свиней за різних поєднань
Откормочные и забойные качества молодняка свиней разных сочетаний
Fattening and slaughter qualities of pig young animals of different selection
Авторы: Калиниченко, Галина Іванівна
Коваль, Ольга Анатоліївна
Петрова, Олена Іванівна
Кислинська, Алла Ігорівна
Калиниченко, Галина Ивановна
Коваль, Ольга Анатольевна
Петрова, Елена Ивановна
Кислинская, Алла Игоревна
Kalinichenko, Galyna
Koval, Olga
Petrova, Olena
Kislinskaya, Alla
Ключевые слова: забійні якості
м’ясні якості
шпик
середньодобовий приріст
витрати корму
убойные качества
мясные качества
среднесуточный прирост
затраты корма
slaughter qualities
meat qualities
fat pork
average daily
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Відгодівельні та забійні якості молодняку свиней за різних поєднань / [Г. І. Калиниченко, О. А. Коваль, О. І. Петрова та ін.] // Свинарство. — 2014. — Вип. 65. - С. 122-125.
Краткий осмотр (реферат): Наведено результати досліджень відгодівельних, забійних та м’ясних якостей чистопородного молодняку свиней великої білої породи англійської селекції, а також молодняку, одержаному при поєднанні свиней цієї породи із спеціалізованими м’ясними породами, такими як ландрас, дюрок та п’єтрен Встановлено, що найвищими показниками відгодівельних, забійних і м’ясних якостей відрізнявся молодняк поєднання ВБ × Л × П. Найменшими показниками скороспілості відрізнялися чистопородні підсвинки великої білої породи – 190,3 дні, які поступалися за цим показником молодняку ІІ, ІІІ, ІV дослідних груп відповідно на 2,5 днів (Р>0,999); 6,2 днів (Р>0,999) та 8,9 днів (Р>0,999). Найвищим показником середньодобового приросту (760,9г) з найменшими витратами корму на 1кг приросту (3,42 к. од.) характеризувалися тварини ІV групи поєднання (ВБ × Л × П). Молодняк ІІІ дослідної групи поєднання (ВБ × Л × Д) також відрізнявся високим середньодобовим приростом (718,5г) та низькими витратами кормів (3,58 к. од.). Найбільш високими показниками забійного виходу, товщини шпику та площі «м’язового вічка» характеризувалися тварини ІV дослідної групи, вони впевнено переважали молодняк контрольної групи та ІІ і ІІІ дослідних груп за показником забійного виходу відповідно на 2,3%; 1,7% та 1,1%, за товщиною шпику – на 2,2 мм; 2,3 мм та 1,2 мм, за площею «м’язового вічка» – на 5,1 см2 , 3,7 см2 та 4,0 см2 .
The results of research of feeding slaughter and meat qualities of thorough-breed pig young animals of big white breed pigs of English selection as well as young animals, obtained from combination of pigs of this breed with specialized meat breeds such as Landras, Duroc and Pyetren. It was determined that my most high indices of feeding, slaughter and meat qualities distinguished the young animals of combination big white x Landras x Pyetren. The lowest indices of precocity were characterized the thoroughbred gilts of big white breed — 190,3 days, which yield by this index to young animals of II, III, IV test groups accordingly for 2,5 days (P >0,999); 6,2 days (P >0,999) and 8,9 (P >0,999). The highest index of average daily increase (760,9 g) under lowest expenditure of feed (forage) for 1 kg increase (3,42 feed units) were characterized the animals of the IV group of combination (big white x Landras x Pyetren). The young animals of the third group of combination (BW х L х Duroc) also distinguished by the high average daily increase (718,5 g) and low expenditure of feed (3, 58 feed units). The highest index of slaughter output, thickness of pork fat and area of «muscle eye» were characterized in animals of the IV group. They excelled confidently the young animals of the control group as well as the II and III group by the index of slaughter output accordingly for 2,3 per cent, 1,7 per cent and 1,1 per cent by the thickness of fat pork, — for 2,2 mm; 2,3 mm and 1,2 mm by the area of „muscle eye“ — for 5,1 sm2, 3,7 sm2 and 4 sm2 .
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/1191
Располагается в коллекциях:Статті (Факультет ТВППТСБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.