Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14608
Title: Розробка технології виробництва варених ковбас з білково-мінеральним комплексом
Authors: Петрова, Олена Іванівна
Petrova, Olena
Зюзько, Алла Валентинівна
Ziuzko, Alla
Шевчук, Наталя Петрівна
Shevchuk, Natalya
Keywords: технологія
фарш
білково-мінеральний комплекс
ковбаса
якість
technology
minced meat
protein-mineral complex
sausage
quality
Issue Date: 2023
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Петрова О. І., Зюзько А. В., Шевчук Н. П. Розробка технології виробництва варених ковбас з білково-мінеральним комплексом // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 111-114.
Abstract: Розробка нової технології виробництва ковбасних виробів з додаванням білково-мінерального комплексу на сьогодні є досить актуальною. Досліджено якісні та кількісні показники вареної ковбаси «Ольвійська» першого сорту. При використанні білково-мінерального комплексу гарбуза покращується якість варених ковбасних виробів, підвищується вміст білка, знижується кількість жиру і збільшується вихід готової продукції.
The development of a new technology for the production of sausage products with the addition of a protein-mineral complex is quite relevant today. Qualitative and quantitative indicators of first-grade boiled sausage «Olviyska» were studied. When using the protein-mineral complex of pumpkin, the quality of cooked sausage products improves, the protein content increases, the amount of fat decreases, and the yield of finished products increases.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14608
Appears in Collections:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
prod_bezp-22-05-23-111-114.pdf539 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.