Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14687
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPovarova, N.-
dc.date.accessioned2023-07-10T12:24:01Z-
dc.date.available2023-07-10T12:24:01Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationPovarova N. Model system for monitoring the resources of animal by-products in the Ukrainian meat industry // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 251-253.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14687-
dc.description.abstractThe study was motivated by the need to make better use of animal protein from animal by-products. The goal was to develop a tool to monitor and assess the production and use by-products resources in cooperation with both companies and state authorities. Data was gathered from a wide variety of sources, and was used to determine the number of animal (by species) and yield of various types of by-products categorized into risk categories produced per animal during meat processing. The reliability of this data was tested using both direct observation and by comparing with additional data sources. Only the number of animals of each species processed are required to estimate the quantities of the various types of by-products produced within each risk category. This implies that the meat industry is making insufficient use byproducts as raw material. A strategy for developing a fully functional and efficient system to manage by-products resources within slaughterhouse is discussed, and our tool, together with these ideas could be used to develop and implement such a plan within processing companies in other countries.uk_UA
dc.description.abstractУ дослідженні обґрунтована необхідність розробки та запровадження технології використання тваринного білку із побічних продуктів м’ясопереробної галузі. Розроблено інструмент моніторингу та оцінки виробництва та використання ресурсів побічної продукції у співпраці як з компаніями, так і з державними органами. Дані були зібрані з багатьох джерел і використані для визначення кількості тварин (за видами) і виходу різних типів побічних продуктів, класифікованих за категоріями ризику, вироблених на одну тварину під час обробки м’яса. Достовірність цих даних була перевірена як за допомогою прямого спостереження, так і шляхом порівняння з додатковими джерелами даних. Для оцінки кількості різних типів побічних продуктів, вироблених у кожній категорії ризику, потрібна лише кількість тварин кожного виду, що переробляється. Це означає, що м'ясна промисловість недостатньо використовує субпродукти як сировину. Обговорюється стратегія розробки повністю функціональної та ефективної системи управління ресурсами побічних продуктів на бійні, і наш інструмент разом із цими ідеями може бути використаний для розробки та впровадження такого плану на переробних підприємствах в інших країнах.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectlivestock by-productsuk_UA
dc.subjectpoultry meatuk_UA
dc.subjectprotein of animal originuk_UA
dc.subjectпобічні продукти тваринництваuk_UA
dc.subjectм'ясо птиціuk_UA
dc.subjectбілок тваринного походженняuk_UA
dc.titleModel system for monitoring the resources of animal by-products in the Ukrainian meat industryuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prod_bezp-22-05-23-251-253.pdf399,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.