Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14734
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавінок, Оксана Миколаївна-
dc.contributor.authorSavinok, Oksana-
dc.date.accessioned2023-07-12T12:05:00Z-
dc.date.available2023-07-12T12:05:00Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСавінок О. М. Харчування молоді у прифронтовій зоні // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 306-308.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14734-
dc.description.abstractНаведено аналіз раціону харчування молодих людей віком – 19- 20 років. Встановлено, що через місяць від початку бойових дій калорійність раціону населення регіону зменшилася на 30-40% від добової потреби. Статистичні дослідження проводили здобувачі вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету в м. Миколаєві та області. На момент дослідження територія проживання студентів не була окупована, але перебувала під безперервними обстрілами реактивних систем залпового вогню. Через інтенсивні обстріли жителі міста та області мали проблеми із приготуванням їжі, її споживанням. У раціоні зросла частка крохмалю за рахунок споживання макаронних виробів, хліба, зменшилося споживання функціональних вуглеводів. У сільській місцевості джерелом білка була свинина, жиру – вершкове масло, в місті – курятина і соняшникова олія. Таке харчування не є збалансованим для молодих людей.uk_UA
dc.description.abstractAn analysis of the diet of young people aged 19-20 years is given. It was established that a month after the start of hostilities, the caloric content of the diet of the population of the region decreased by 30-40 % of the daily requirement. Statistical surveys were conducted by students of Mykolayiv National Agrarian University in Mykolayiv and the region. At the time of the research, the area where the students lived was not occupied, but was under continuous fire from multiple rocket launchers. Due to the intense shelling, residents of the region had a problem with cooking and eating. The share of starches in the diet increased due to the consumption of pasta, bread, decreased – functional carbohydrates. In the countryside the source of protein was pork, fat - butter, in the city - chicken and sunflower oil. Such a diet is not balanced for young people.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectраціон харчуванняuk_UA
dc.subjectкалорійністьuk_UA
dc.subjectмолодьuk_UA
dc.subjectdietuk_UA
dc.subjectcaloric contentuk_UA
dc.subjectyoung peopleuk_UA
dc.titleХарчування молоді у прифронтовій зоніuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prod_bezp-22-05-23-306-308.pdf529,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.