Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16754
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГалунець, Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorGalunets, Natalia-
dc.date.accessioned2024-01-16T09:24:14Z-
dc.date.available2024-01-16T09:24:14Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationГалунець Н. І. Місце українського агроекспорту на світовому продовольчому ринку // Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal. 2019. Т. 5, № 4. С. 79–94. DOI: https://doi.org/10.51599/are.2019.05.04.05uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16754-
dc.description.abstractPurpose. The purpose of the article is to study the current state of domestic agro-exports on the world food market and determine the place of Ukrainian agro-producers on it in the context of European integration. Methodology / approach. The following methods were used in the study: abstract-logical (for theoretical generalization of conclusions and analysis of the results of the study); economic-statistical (for analysis of the current state of foreign trade in agricultural products) comparative – in the study of foreign trade balance of Ukrainian agroproducts; graphic – for determining the share of countries in world production of wheat, leaders in the export of domestic corn and wheat. Results. Trends of foreign trade of domestic agricultural products were considered. It was defined, that the basis of domestic agroexport were products of vegetative origin. The main trends of export of agricultural products in Ukraine were highlighted. As a result of the research it was established that in the world food market during the study period Ukraine was acknowledged as a predictable and powerful supplier of quality agricultural products. Originality / scientific novelty. The study of indicators of foreign trade of domestic agro-exports, analysis of commodity and geographical structure of agricultural products export in the world food market was further developed. The place of domestic agro-export in the global food market has been determined. Practical value / implications. The results of the conducted research can be used for further scientific researches on determination of directions in development of the domestic agrarian sector of Ukraine, in the context of diversification of development of new market segments for certain types of products within certain tariff quotas.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractМета. Метою статті є дослідження сучасного стану вітчизняного агроекспорту на світовому продовольчому ринку й визначення місця українських агровиробників на ньому в умовах євроінтеграції. Методологія / методика / підхід. У дослідженні використано такі методи: абстрактно-логічний (для теоретичного узагальнення висновків та аналізу результатів дослідження); економіко-статистичний (для аналізу сучасного стану зовнішньої торгівлі аграрною продукцією); порівняльний (при дослідженні зовнішньоторговельного балансу агропродукції України); графічний (для визначення й наочного представлення частки країн у світовому виробництві пшениці, лідерів в експорті вітчизняної кукурудзи та пшениці). Результати. Розглянуто тенденції зовнішньої торгівлі вітчизняною аграрною продукцією. Визначено, що основою вітчизняного агроекспорту є продукція рослинного походження. Виділено основні тенденції розвитку експорту аграрної продукції в Україні. В результаті дослідження встановлено, що на світовому продовольчому ринку за досліджуваний період Україна утвердилася як передбачуваний і потужний постачальник якісної аграрної продукції. Оригінальність / наукова новизна. Полягає в тому, що дістало дальшого розвитку дослідження показників зовнішньої торгівлі вітчизняного агроекспорту, аналіз товарної та географічної структури експорту аграрної продукції на світовому продовольчому ринку. Визначено місце вітчизняного агроекспорту на світовому продовольчому ринку. Практична цінність / значущість. Результати проведеного дослідження можуть бути використані для дальших наукових розвідок щодо визначення напрямів розвитку вітчизняного аграрного сектора України, в контексті диверсифікації освоєння нових сегментів ринку для певних видів продукції в межах визначених тарифних квот.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherMykolaiv National Agrarian Universityuk_UA
dc.subjectagricultural productsuk_UA
dc.subjectbarleyuk_UA
dc.subjectcornuk_UA
dc.subjectUkraineuk_UA
dc.subjectwheatuk_UA
dc.subjectworld food marketuk_UA
dc.subjectаграрна продукціяuk_UA
dc.subjectсвітовий продовольчий ринокuk_UA
dc.subjectпшеницяuk_UA
dc.subjectкукурудзаuk_UA
dc.subjectячміньuk_UA
dc.subjectУкраїнаuk_UA
dc.subjectGoal 2: Zero Hungeruk_UA
dc.subjectGoal 10: Reduce inequality within and among countriesuk_UA
dc.subjectGoal 17: Revitalize the global partnership for sustainable developmentuk_UA
dc.subjectSoil Coloruk_UA
dc.subjectFarmersuk_UA
dc.subjectPlanosolsuk_UA
dc.titlePlace of the Ukrainian agricultural exports on the world food marketuk_UA
dc.title.alternativeМісце українського агроекспорту на світовому продовольчому ринкуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
269-564-1-10-20191230.pdf918,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.