Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17128
Назва: | Ecological and Technological Evaluation of the Nutrition of Perennial Legumes and their Effectiveness for Animals |
Автори: | Kovalenko, Vitalii Kovalenko, Nataliia Гамаюнова, Валентина Василівна Gamayunova, Valentina Butenko, Andrii Kabanets, Victor Salatenko, Ivan Kandyba, Natalia Vandyk, Mykola |
Ключові слова: | efficiency fodder production mineral compounds nutrient content of feeds productivity protein ration Sustainable development Sustainable developmentPro-ecological technologies and products Environmental monitoring Climate change in the environment Protection and reclamation of soils Environmental protection of rural areas Energy-saving technologies |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Kovalenko, V., Kovalenko, N., Gamayunova, V., Butenko, A., Kabanets, V., Salatenko, I., Kandyba, N., & Vandyk, M. (2024). Ecological and technological evaluation of the nutrition of perennial legumes and their effectiveness for animals. Journal of ecological engineering, 25(4), 294–304. https://doi.org/10.12911/22998993/185219 |
Короткий огляд (реферат): | Main task of feed production is to provide farm animals with nutrients. Insufficient or excessive intake of these elements can lead to undesirable consequences. For instance, a deficiency in mineral elements reduces the protective function of the animal's body against various diseases and disrupts the functional activity of organs. Conversely, an excess of any element contributes to the expenditure of a significant amount of energy for its removal and, in some cases, leads to poisoning. Imbalanced animal feeding results in decreased productivity and a deterioration in the quality of products, leading to the production of non-viable offspring and a disruption of reproductive capacity. Our calculations have shown that increasing the energy concentration in the diet from 490 to 600 EFU/kg DM, combined with an increase in feed intake by 4.4 kg, ensures proportional energy consumption based on their productivity difference. In our research, we concluded that it is economically advantageous to use the planned norms of the nutrient requirements for cattle in feed planning. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17128 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Scopus Публікації науково-педагогічних працівників МНАУ у БД Web of Science Статті (Факультет агротехнологій) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
pdf-185219-106716.pdf | 481,07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.