Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1816
Title: Дослідження якісного складу подрібненої маси насінників овоче-баштанних культур
Исследования качественного состава измельченной массы семенников овощебахчевых культур
The reserch of the qualitative composition of the vegetables and melons crushed mass
Authors: Бабенко, Дмитро Володимирович
Бабенко, Дмитрий Владимирович
Babenko, Dmytro
Горбенко, Олена Андріївна
Горбенко, Елена Андреевна
Gorbenko, Elena
Доценко, Наталія Андріївна
Dotsenko, Nataliya
Кім, Наталія Ігорівна
Ким, Наталия Игоревна
Kim, Nataliya
Доценко, Наталия Андреевна
Keywords: овоче-баштанні культури
подрібнена маса насінників
кавун
диня
кірка
м’якоть
мезга
сік
насіннєві плоди
сепарація
овочебахчевые культуры
измельченная маса семенников
арбуз
дыня
корка
мякоть
мезга
сок
семенные плоды
сепарация
vegetable and melons
crushed seed weight
watermelon
melon
crust
pulp
juice
seeds fruits
separation
Issue Date: 2015
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Дослідження якісного складу подрібненої маси насінників овоче-баштанних культур / Д. В. Бабенко, О. А. Горбенко, Н. А. Доценко, Н. І. Кім // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. – Вип. 3 (86). – С. 236-241.
Abstract: У статті наведено результати досліджень якісного складу подрібненої маси насінників овоче-баштанних культур (кавун, диня) у процесі виділення насіння. Використання розробленої методики дозволило визначити процентний вміст компонентів подрібненої технологічної маси. Представлено схему установки для вивчення компонентів подрібненої маси та визначено якісні показники подрібненої маси, що надходить на сепарацію.
В статье приведены результаты исследований качественного состава измельченной массы семенников овоще-бахчевых культур (арбуз, дыня) в процессе выделения семян. Использование разработанной методики позволило определить процентное содержание компонентов измельченной технологической массы. Представлена схема установки для изучения компонентов измельченной массы и определены качественные показатели измельченной массы, поступающей на сепарацию.
In the article are revealed the research results of the qualitative composition of the vegetables and melons (watermelon, melon) during the process of the seeds separation. The using of the developed method allows to determine the percentage compositio n of the crushed technological mass. It was represented the scheme of the setting for studying the components of the crushed mass and determined the qualitative activities of the crushed mass that is receiving on the separation
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1816
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 3 (86).
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n86v3r2015babenko.pdf519,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.