Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20046
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Трибрат, Руслан Олександрович, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Tribrat, Ruslan, scientific director | - |
dc.contributor.author | Бікалюк, М. | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-27T13:24:40Z | - |
dc.date.available | 2025-01-27T13:24:40Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Бікалюк М. Удосконалення технології виробництва кисломолочних напоїв в умовах ПРАТ «Лакталіс-Миколаїв» : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 181 – «Харчові технології» / наук. керівн. Р. О. Трибрат. Миколаїв : МНАУ, 2024. 91 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20046 | - |
dc.description.abstract | Тема кваліфікаційної магістерської роботи: «Удосконалення технології виробництва кисломолочних напоїв в умовах ПРАТ «Лакталіс-Миколаїв». Об’єкт дослідження: технологія виробництва кисломолочних напоїв на ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Предмет дослідження: технологічні процеси виробництва кисломолочних продуктів з біфідобактеріями. Мета дослідження – розробка рекомендацій щодо удосконалення технології виробництва кисломолочних продуктів з біфідобактеріями на базі ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Завдання дослідження: 1. Провести аналіз сучасних технологій виробництва кисломолочних напоїв із додаванням функціональних інгредієнтів. 2. Визначити вплив біфідобактерій на органолептичні, фізико-хімічні та функціональні властивості кефіру. 3. Розробити рекомендації щодо впровадження біфідобактерій в технологічний процес виробництва кисломолочних продуктів. 4. Створення зразків нової продукції та визначення вимог до її якості. 5. Розробка рецептури, технологічних інструкцій та іншої нормативної документації. 6. Виготовлення і тестування зразків продукції. 7. Вибір оптимального зразка. 8. Удосконалення рецептури та технологічних процесів. 9. Оцінити економічну ефективність виробництва кисломолочних продуктів з біфідобактеріями. Було встановлено, що для виготовлення функціонального молочного продукту з вираженими пробіотичними властивостями, антагоністичною активністю та сприятливими органолептичними характеристиками, оптимальна концентрація біфідогенного компонента лактулози в молоці складає 0,25 %. Продукт отримав позитивні оцінки за органолептичними показниками і відповідає сучасним вимогам до функціональних харчових продуктів. Розроблений кисломолочний продукт «БІфімол» є збалансованим продуктом для людей різного віку, зокрема для активного населення, спортсменів та людей із підвищеними потребами у мікроелементах. Кваліфікаційна магістерська робота викладена на 91 сторінці тексту, складається із реферату, вступу, переліку умовних позначень, шести розділів, висновків та пропозицій, містить 34 таблиць, 5 рисунків. Бібліографічний список включає 38 літературних джерел. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології виробництва кисломолочних напоїв в умовах ПРАТ «Лакталіс-Миколаїв» | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Бікалюк_ОС181_2024.pdf | 981,43 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.