Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20056
Назва: | Удосконалення технології виробництва молочних продуктів в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» м. Миколаїв |
Автори: | Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник Petrova, Olena, scientific director Лебедєв, А. |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Лебедєв А. Удосконалення технології виробництва молочних продуктів в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» м. Миколаїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 181 – «Харчові технології» / наук. керівн. О. І. Петрова. Миколаїв : МНАУ, 2024. 62 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота присвячена актуальній темі: «Удосконалення технології виробництва молочних продуктів в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» м. Миколаїв». Робота включає 12 таблиць, 6 рисунків та 54 джерел спеціальної, довідкової літератури і періодичних видань. Загальний обсяг становить 68 сторінку комп’ютерного тексту. Актуальним є питання вивчення такого молочного продукту, як йогурт. Даний продукт дуже популярний серед споживачів. Тому, метою наших досліджень було удосконалити технологію виробництва йогурту із заміною цукру на мед умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» м. Миколаїв. Для виконання поставленої мети виконували низку завдань: - дослідити впливу меду на якісні показники кисломолочних продуктів; - виконати розрахунки виходу готової продукції з урахуванням кількості сировини, меду та можливих технологічних втрат; - розробити схему технологічного процесу виробництва йогурту з медом; - описати покроковий процес виробництва йогурту з медом, враховуючи технологічні умови; - оцінити вимоги до органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних характеристик готового йогурту з медом; - описати систему контролю критичних точок у виробництві йогурту з медом (НАССР); - розрахувати економічну ефективність виробництва йогурту з медом. У роботі вивчено теоретичні основи виробництва молочних продуктів, проведено технологічні розрахунки, оцінено вплив меду на органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники йогурту, розроблено технологічну схему виробництва йогурту з медом, розраховано економічну ефективність при виробництві йогурту з медом. Актуальним напрямком є виробництво йогурту із заміною цукру на мед, так як продукти бджільництва мають позитивний вплив на якість кисломолочних продуктів. В роботі зроблено висновки та надано пропозиції підприємтсву. Результати роботи викладені на V Міжнародній науково-практичній конференції «Scientific achievements of contemporary society», яка відбувалася 5-7.12.2024 року в онлайн режимі, Лондон, Великобританія |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20056 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Лебедєв_ОС181_2024.pdf | 889,02 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.