Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22625| Назва: | Вплив дії різних чинників на стан племінного свинарства України |
| Автори: | Войтенко, С.Л. Петренко, М.О. Сидоренко, О.В. |
| Ключові слова: | генетичні ресурси свині породний склад продуктивність свиноматок genetic resources pigs breed composition productivity |
| Дата публікації: | 2025 |
| Бібліографічний опис: | Войтенко С.Л.,Петренко М.О., Сидоренко О.В.Вплив дії різних чинників на стан племінного свинарства України. Інноваційні аспекти та перспективи розвитку технології виробництва і переробки продукції тваринництва : матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 24-25 жовтня 2025 р.). Миколаїв : МНАУ, 2025. C. 8-11. |
| Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано стан генетичних ресурсів свиней у суб’єктах племінної справи України в динаміці 2002–2023 років, визначено, що нині генофонд свиней налічує 7 порід, хоча на початку третього тисячоліття їх було 13. Встановлено, що за 2 роки воєнних дій (2022-2023 рр.) галузь свинарства України втратила 23,0% поголів’я основних свиноматок і три українські породи на фоні деякого підвищення багатоплідності маток комерційних порід. Проведені дослідження дають підґрунтя для визначення напрямів відродження галузі у післявоєнний період./The state of pig genetic resources in the breeding subjects of Ukraine in the dynamics of 2002–2023 was analyzed, it was determined that currently the pig gene pool consists of 7 breeds, although at the beginning of the third millennium there were 13 of them. It is proven that during 2 years of hostilities (2022-2023), the pig farming industry of Ukraine lost 23.0% of the population of main sows and three Ukrainian breeds against the background of some increase in the multiplicity of sows of commercial breeds. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22625 |
| Розташовується у зібраннях: | Інноваційні аспекти та перспективи розвитку технології виробництва і переробки продукції тваринництва - 2025 |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| zbirnik_24_10_2025-8-11.pdf | 333,37 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.