Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604
Title: Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану
Other Titles: Optimization of storage fruit foods with preparing processing by hytosan solution
Authors: Василишина, О. В.
Vasylyshyna, O.
Keywords: плоди вишні
товарна якість
втрати маси
хітозан
cherry
commodity quality
mass loss
chitosan
Issue Date: 2019
Citation: Василишина О. В. Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану / О. В. Василишина // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103). - С. 80-87.
Abstract: У результаті проведених досліджень виявлено позитивний вплив попередньої обробки плодів вишні 1% розчином хітозану. Після 21 доби зберігання вихід товарної продукції для вишні сорту Шпанка складав 85,5% та Лотівка ‒ 84,4%, втрати маси зменшилися на 20% і складали 4,6 та 3,8%. При цьому втрати сухих розчинних речовин є найнижчими – 2,9 та 3,9%, втрати вмісту аскорбінової кислоти − 22,7 та 16,9%. На основі проведеного кореляційно-регресійного аналізу за тривалістю зберігання отримано математичну модель визначення товарної оцінки плодів вишні.
Positive effect of preliminary processing of cherry fruit with 1% solution of chitosan was revealed. After 21 days of storage, the yield of fruit products of the cherry variety of Shpanka was 85,5% and Lotovka – 84,4%; weight loss decreased by 20% and accounted for 4,6% and 3,8% respectively. At the same time, the losses of dry soluble substances are the lowest – 2,9 and 3,9%, losses of ascorbic acid content – 22,7% and 16,9%. On the basis of the correlation-regression analysis, a mathematical model for determining the commodity evaluation of cherry fruit was obtained based on storage duration and mass loss
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n103v3r2019vasylyshyna.pdf575,35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.