Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7796
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ланженко, Л. О. | - |
dc.contributor.author | Дец, Н. О. | - |
dc.contributor.author | Кручек, О. А. | - |
dc.contributor.author | Ізбаш, Є. О. | - |
dc.date.accessioned | 2020-08-27T11:43:57Z | - |
dc.date.available | 2020-08-27T11:43:57Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Ланженко Л. О., Дец Н. О., Кручек О. А., Ізбаш Є. О. Вибір жирових і рослинних компонентів для виробництва комбінованого морозива // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 1 (105). С. 87-93. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-1(105)-11. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7796 | - |
dc.description.abstract | The article substantiates the prescription composition of combined ice cream using vegetable oils and basil extract. There were carried out research of the process of extraction of biologically active substances from dry basil leaves and mathematical modeling for a balanced fatty acid composition of the finished target product. The quality indicators of vegetable oils and milk basil extract are determined. There were obtained satisfactory results of the use of milk extract, sunflower and sesame oils as raw materials for the production of ice cream. | uk_UA |
dc.description.abstract | У роботі обґрунтовано рецептурний склад комбінованого морозива з додаванням рослинних олій і базилікового екстракту. Проведено дослідження процесу екстрагування БАР з сухого листя базиліку та математичне моделювання для збалансованого жирно-кислотного складу готового цільового продукту. Визначено показники якості рослинних олій та молочного базилікового екстракту. Отримано задовільні результати з використання молочного екстракту, соняшникової і кунжутної олій у якості сировинних компонентів для виробництва морозива. | - |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.subject | combined ice cream | uk_UA |
dc.subject | vegetable oils | uk_UA |
dc.subject | balanced fatty acid composition | uk_UA |
dc.subject | basil | uk_UA |
dc.subject | extraction | uk_UA |
dc.subject | polyphenolic compounds | uk_UA |
dc.subject | комбіноване морозиво | uk_UA |
dc.subject | рослинні олії | uk_UA |
dc.subject | жирно-кислотний склад | uk_UA |
dc.subject | базилік | uk_UA |
dc.subject | екстрагування | uk_UA |
dc.subject | поліфенольні сполуки | uk_UA |
dc.title | Вибір жирових і рослинних компонентів для виробництва комбінованого морозива | uk_UA |
dc.title.alternative | Selection of fat and vegetable components for the production of combined ice cream | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 1 (105) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n105v1r2020lanzhenko.pdf | 564,7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.