Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7963
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛюбич, В. В.-
dc.contributor.authorЛещенко, І. А.-
dc.contributor.authorLiubych, V. V.-
dc.contributor.authorLeshchenko, I. A.-
dc.date.accessioned2020-11-09T12:53:32Z-
dc.date.available2020-11-09T12:53:32Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЛюбич В. В., Лещенко І. А. Вихід і якість цілої крупи із зерна пшениці полби залежно від консистенції ендосперму та водотеплового оброблення // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 2 (106). С. 71-79. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-5(105)-8.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7963-
dc.description.abstractСтаттю присвячено дослідженню впливу режимів водотеплового оброблення (зволоження і відволожування) та лущення під час вироблення крупи цілої із зерна пшениці полби з різною склоподібністю ендосперму. Зроблено порівняльний аналіз виходу круп’яних продуктів залежно від досліджених чинників та визначено оптимальні режими з урахуванням кулінарної оцінки готового продукту. Під час виробництва цілої крупи із зерна пшениці полби оптимально лущити склоподібне зерно за вологості 12,0–13,0%. Тривалість лущення такого зерна повинна становити 40–120 с (вихід крупи 92–97%) для отримання крупи з високими показниками якості та 120–140 с (вихід крупи 86–90%) – з дуже високими.uk_UA
dc.description.abstractThe article is devoted to the determining of the effect of water-heat treatment regimes (moistening and softening) and hulling during the production of whole grits of emmer wheat with different vitreous endosperm. A comparative analysis of grits products yield was made, depending on the studied factors, and the optimal regimes are determined taking into account the culinary assessment of the finished product. During the production of whole grits of emmer wheat, the optimal to hull vitreous grain of moisture content 12.0–13.0%. The duration of hulling of such grain should be 40–120 s (grits yield 92–97%) to production high quality cereals and 120–140 s (grits yield 86–90%) – with very high.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectпшениця полбаuk_UA
dc.subjectзерноuk_UA
dc.subjectкрупа цілаuk_UA
dc.subjectмучкаuk_UA
dc.subjectлущенняuk_UA
dc.subjectводотеплове обробленняuk_UA
dc.subjectemmer wheatuk_UA
dc.subjectgrainuk_UA
dc.subjectwhole grituk_UA
dc.subjecthulling branuk_UA
dc.titleВихід і якість цілої крупи із зерна пшениці полби залежно від консистенції ендосперму та водотеплового обробленняuk_UA
dc.title.alternativeWhole and quality grits yield of emmer wheat grain depending on endosperm consistency and water-heat treatmentuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 2 (106)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n106v2r2020liubych.pdf630,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.