Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9317
Title: Модифікація рослинних субстратів для отримання продуктів подібних до м’яса
Other Titles: Modification of vegetable substrates for production of meat-like products
Authors: Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник
Ulevich, Olena, scientific director
Косенко, А. Р.
Kosenko, А.
Keywords: тваринництво
крохмаль
гем
леггемоглобін
м’ясо
генномодифіковані продукти
Impossible Foods
Pichiapastoris
animal husbandry
starch
heme
legemoglobin
meat
enetically modified products
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: У статті розглянуто проблеми, що виникають при збільшенні виробництва продукції тваринництва, для подолання яких застосовують різні методи модифікації рослинного крохмальвмістного субстрату для отримання продуктів, які збагачені білком і подібні до м’яса. Оцінено напрями роботи компанії Impossible Foods та подальші перспективи її досліджень. Проаналізовано можливості застосування модифікованої рослинної сировини в якості замінника м’яса.
The article deals with the problems that arise when increasing the production of livestock products, which is overcome by various ways of modifying the vegetable starch substrate to obtain protein-rich and meat products. Directions of work of Impossible Foods and further prospects of its research were evaluated. The possibility of using modified vegetable raw materials as a meat substitute is analyzed.
Description: Косенко А. Р. Модифікація рослинних субстратів для отримання продуктів подібних до м’яса // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 98-101
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9317
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
98-101.pdf351,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.