Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9636
Title: Інжиніринг в технології виробництва екструдованих кормових добавок
Other Titles: Engineering in the technology of manufacture of extruded feed additives
Authors: Костецька, К. В.
Улянич, І. Ф.
Желєзна, В. В.
Голубєв, М. І.
Kostetska, K.
Ulianych, I.
Zheliezna, V.
Holubiev, M.
Keywords: зерно
плодоовочева сировина
кормові добавки
технологія екструдування
інжиніринг
grain
fruit and vegetable raw materials
feed additives
extrusion technology
engineering
Issue Date: 2021
Citation: Костецька К. В., Улянич І. Ф., Желєзна В. В., Голубєв М. І. Інжиніринг в технології виробництва екструдованих кормових добавок // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 1 (109). С. 44-52.
Abstract: Метою роботи було розширити асортимент кормів для тварин та удосконалити технологію виробництва екструдованої кормової суміші. Технологія полягає у попередній підготовці сировини: очищенні, подрібненні, її дозуванні відповідно до складу рецепту, змішуванні та спеціальній обробці для покращення технологічних властивостей і підвищення кормової цінності з процесами: попереднього змішування, відлежування та екструдування суміші, охолодження та подрібнення продукту залежно від призначення корму.
The aim of the work was to expand the range of animal feed and improve the technology of production of extruded feed mixture. Technology of use of preliminary preparation of raw materials: cleaning, reduction of quantity, its dosing according to the recipe, change and special means for improvement of technological authorities and increase of fodder value from processes: preliminary mixing, settling and extrusion of the mixture, cooling and grinding of the product depending on the purpose of the fodder
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9636
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 1 (109)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n109v1r2021kostetska.pdf520,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.