Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9951
Title: Вплив біопрепаратів на емісію СО₂ та мікрофлору у прикореневій зоні кукурудзи
Other Titles: Influence of biological products on СО₂ emission and microflora of the root zone of corn
Authors: Сябрук, О. П.
Найдьонова, О. Є.
Гетьман, Я. В.
Siabruk, O.
Naydenova, O.
Get'man, Ya.
Keywords: емісія вуглекислого газу
біологізація землеробства
агрозаходи
мікрофлора ґрунту
кукурудза
carbon dioxide emission
biologization of agriculture
agricultural activities
soil microflora
corn
Issue Date: 2021
Citation: Сябрук О. П., Найдьонова О. Є., Гетьман Я. В. Вплив біопрепаратів на емісію СО₂ та мікрофлору у прикореневій зоні кукурудзи // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 2 (110). С. 63-70.
Abstract: У статті викладено результати проведення спостережень за емісією вуглекислого газу та іншими показниками біологічної активності ґрунту з метою визначення ефективності впровадження елементів біологізації землеробства. Встановлено, що застосування комплексу агрозаходів (обробка ґрунту деструктором стерні, передпосівна обробка насіння біопрепаратом та двократна позакоренева обробка гуміновим препаратом) посилили емісію СО₂ та підвищили чисельність мікрофлори у прикореневій зоні кукурудзи порівняно з контролем. Відмічено достовірний приріст урожаю зерна кукурудзи від застосування комплексу біопрепаратів (до 16 % залежності від варіанту).
The article presents the results of observations of carbon dioxide emissions and other indicators of soil biological activity in order to determine the effectiveness of the introduction of elements of biologization of agriculture. It was found that the use of a set of agricultural measures (tillage destructor tillage, pre-sowing treatment of seeds with biological product and double foliar treatment with humic preparation) increased СО₂ emissions and increased the number of microflora in the root zone of corn compared to control. There was a significant increase in the yield of corn grain due to the use of a complex of biological products (up to 16%, depending on the option).
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9951
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 2 (110)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n110v2r2021syabruk.pdf358,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.