Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10342
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Юлевич Олена Іванівна, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Ulevich Olena, scientific director | - |
dc.contributor.author | Меньшакова, Л. А. | - |
dc.date.accessioned | 2021-11-22T13:56:02Z | - |
dc.date.available | 2021-11-22T13:56:02Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Меньшакова Л. А. Сучасні методи визначення мікроорганізмів та їх метаболітів у харчових продуктах : дипломна робота здобувача вищої освіти IV курсу : спеціальність 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник О. І. Юлевич. Миколаїв : МНАУ, 2021. 31 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10342 | - |
dc.description.abstract | Обʼєктом досліджень у работі були методи виявлення мікроорганізмів та їх метаболітів у харчових продуктах, а також оцінка ефективності цих методів.. Розглядалися традиційні та сучасті методи визначення вмісту сторонньої мікрофлори у продуктах харчування. Оцінювалися складність методики, тривалість проведення досліджень, точність отриманих результатів, можливість застосування у різних видах виробництв. Метою випускної кваліфікаційної роботи є оцінка ефективності сучасних методів визначення мікроорганізмів та їх метаболітів у харчових продуктах. Завданнями випускної кваліфікаційної роботи є: охарактеризувати ефективності методів виявлення мікроорганізмів та їх метаболітів у харчових продуктах, визначити види мікроорганізмів в харчових продуктах, оцінити вплив мікроорганізмів та їх метаболітів на якість харчових продуктів. Розглядалися традиційні та сучасті методи визначення вмісту сторонньої мікрофлори у продуктах харчування. Для підвищення якості продукції, що випускається, існує необхідність розробки швидких методів визначення мікробіологічної чистоти готових продуктів, при цьому дані методи повинні бути надійними, чутливими і здатними виявити широкий спектр мікроорганізмів. Розглянуто традиційні та сучасні методи дослідження Staphylococcus aureus та E. coli, та проведено порівняльну характеристику ефективності традиційних та сучасних методів дослідженнь E. coli та Staphylococcus aureus. Застосування тест-системи RIDA ®COUNT для виявлення E. coli у продуктах харчування дозволяє скоротити час випробувань порівняно з трацидійними методами проведення досліджень у 6-16 разів. Аналіз мікробіологічних показників золотистого стафілокока у харчових продуктах за допомогою петріфільмів Petrifilm TM триває 2-4 години, що у 18 разів менш ніх при використанні традиційного методу досліджень. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | мікроорганізми | uk_UA |
dc.subject | харчові продукти | uk_UA |
dc.subject | Staphylococcus aureus | uk_UA |
dc.subject | E. Coli | uk_UA |
dc.subject | методи дослідження | uk_UA |
dc.subject | об’єкт дослідження | uk_UA |
dc.subject | збудник | uk_UA |
dc.subject | лабораторія | uk_UA |
dc.subject | поживне середовище | uk_UA |
dc.title | Сучасні методи визначення мікроорганізмів та їх метаболітів у харчових продуктах | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Меньшакова.pdf | 605,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.