Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10345
Назва: | Порівняльний аналіз мікробіологічних способів визначення якості молока і молочнокислих продуктів |
Автори: | Крамаренко Сергій Сергійович, науковий керівник Kramarenko Sergej, scientific director Юлевич Олена Іванівна, науковий керівник Ulevich Olena, scientific director Осіпов, Д. О. |
Ключові слова: | мікробіота заквасочна культура контроль якості молочні продукти сметана |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Осіпов Д. О. Порівняльний аналіз мікробіологічних способів визначення якості молока і молочнокислих продуктів : дипломна робота здобувача вищої освіти IV курсу : спеціальність 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник С. С. Крамаренко, О. І. Юлевич. Миколаїв : МНАУ, 2021. 66 с. |
Короткий огляд (реферат): | Предметом дослідження були мікробіологічні та фізико-хімічні характеристики молочнокислих продуктів при використанні різних заквасок. Робота виконувалась у мікробіологічному боксі із дотриманням усіх правил асептики. При посіві культур на поживні селективні середовища виконувались розведення сметани у дистильованій воді відносно методики бактеріологічних розведень дотримувались концентрації 1:10, 1:100, 1:1000. Метою кваліфікаційної роботи був порівняльний аналіз мікробіологічних способів визначення якості молока і молочних продуктів. Робота виконувалась у мікробіологічній лабораторії компанії «ПрАТ Лаклаліс-Миколаїв» із використанням типових методів посіву культур на агаризовану середу. Результатом проведених робіт є впровадження до рецептури виготовлення сметани комплекс із заквасок CHN-11 та HOLDBAC YB-B. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10345 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Осіпов.pdf | 837,76 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.