Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10544
Title: Характеристика компонентів руна овець асканійської тонкорунної породи таврійського типу в умовах ДГ «АСКАНІЙСЬКЕ» Каховського району Херсонської області
Authors: Нежлукченко, Тетяна Іванівна, науковий керівник
Nezhlukchenko, T., scientific director
Михалко, М. М.
Keywords: вовнова продуктивність
асканійська тонкорунна порода овець
таврійський тип
жива маса
руно
жива маса
колір жиропоту
Issue Date: 2021
Citation: Михалко М. М. Характеристика компонентів руна овець асканійської тонкорунної породи таврійського типу в умовах ДГ «АСКАНІЙСЬКЕ» Каховського району Херсонської області : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Т. І. Нежлукченко. Миколаїв : МНАУ, 2021. 82 с.
Abstract: Об’єктом дослідження є вівці асканійської тонкорунної породи таврійського типу. Предметом даної роботи є вивчення вовнової продуктивності , якісних показників вовни, а особливо кольору жиропоту. Мета випускної кваліфікаційної роботи є опис (характеристика) компонентів руна овець асканійської тонкорунної породи таврійського типу в умовах ДП ДГ «Асканійське» Каховського району Херсонської області. Методологія проведення роботи : вивчені основні показники вовнової продуктивності залежно від кольору жиропоту , шляхом бонітування. В результаті досліджень ярки характеризуються показниками виходу вовни на рівні від 61,1 до 67,1 %, зростання ознаки залежно від кольору жиропоту не відмічено. Чітко відстежується що зі зростанням настригу у митому волокні від 2,77 до 3,02 кг якість жиропоту змінюється від білого до світлого. Тварини з кремовим жиропотом займають проміжне положення і мають настриг вовни – 2,85 кг. Щодо економічної ефективності то рівень рентабельності коливається від 40 до 70 %. За сприятливих умов , при відсутності додаткового навантаження на організм , різниця у показниках вовнової продуктивності тварин з різною якістю жиропоту є чіткою і достовірною.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10544
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Михалко.pdf3,62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.