Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10545
Назва: Технологія відгодівлі свиней в умовах ДП «ПЛЕМРЕПРОДУКТОР «СТЕПОВЕ» Миколаївського району
Автори: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Норцова, Л. В.
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Норцова Л. В. Технологія відгодівлі свиней в умовах ДП «ПЛЕМРЕПРОДУКТОР «СТЕПОВЕ» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2021. 78 с.
Короткий огляд (реферат): Випускна кваліфікаційна робота на тему: «Технологія відгодівлі свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району району», має обсяг 78 сторінок комп’ютерного тексту, включає 16 таблиць, літературний огляд базується на опрацюванні 60 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема випускної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах годівлі та утримання тварин, організації відтворення стада і впровадження певних заходів щодо їх покращення. У задачі випускної роботи входило вирішення наступних питань:  організація відтворення стада свиней;  годівля свиней;  утримання молодняку на відгодівлі;  відгодівельні та забійні якості молодняку свиней;  технологія переробки тваринницької сировини;  економічна ефективність відгодівлі свиней. З метою вивчення впливу умов утримання на ефективність відгодівлі свиней сформовано 1 контрольну та 2 дослідні групи. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Завдяки балансуванню раціонів та використання на відгодівлі помісного молодняку поєднання (ВБ × Л × П) у технології, що пропонується, зменшиться собівартість 1 ц приросту на 132,0 грн і складатиме 4328,0 грн. В результаті впровадження удосконаленої технології можна отримати 1257,007 тис. грн прибутку, що на 406,873 тис. грн більше, ніж при існуючої технології, а це в свою чергу призведе до підвищення рівня рентабельності виробництва свинини та доведення його до 39,3%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10545
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Норцова.pdf621,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.