Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11023
Title: Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району
Authors: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Сушко, Юрій
Issue Date: 2022
Citation: Сушко Ю. Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2022. 77 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота на тему: «Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району», має обсяг 77 сторінок комп’ютерного тексту, включає 22 таблиці, літературний огляд базується на опрацюванні 60 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах годівлі та утримання тварин, організації відтворення стада і впровадження певних заходів щодо їх покращення. У задачі кваліфікаційної роботи входило вирішення наступних питань: технологія відтворення поголів’я свиней; технології годівлі та утримання свиней; показники росту піддослідного молодняку свиней; відгодівельні та забійні якості молодняку свиней; технологія переробки тваринницької сировини; економічна ефективність впровадження удосконаленої технології. З метою вивчення впливу умов утримання на ефективність відгодівлі свиней сформовано 1 контрольну та 3 дослідні групи. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відтворювальні, відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Молодняк канадської та датської селекції відрізнявся найвищими показниками живої маси в усі вікові періоди в порівнянні з аналогами І, ІІ груп. В результаті впровадження удосконаленої технології можна отримати 5773,32 тис. грн прибутку, що на 2588,56 тис. грн більше, ніж при існуючої технології, а це в свою чергу призведе до підвищення рівня рентабельності виробництва свинини та доведення його рівня до 32,0%.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11023
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплдом_Сушко_ОС204_М.pdf1,7 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.