Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11023
Title: | Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району |
Authors: | Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник Kalinichenko, Galina, scientific director Сушко, Юрій |
Issue Date: | 2022 |
Citation: | Сушко Ю. Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2022. 77 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота на тему: «Технологія виробництва свинини та шляхи ії удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Вітовського району», має обсяг 77 сторінок комп’ютерного тексту, включає 22 таблиці, літературний огляд базується на опрацюванні 60 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах годівлі та утримання тварин, організації відтворення стада і впровадження певних заходів щодо їх покращення. У задачі кваліфікаційної роботи входило вирішення наступних питань: технологія відтворення поголів’я свиней; технології годівлі та утримання свиней; показники росту піддослідного молодняку свиней; відгодівельні та забійні якості молодняку свиней; технологія переробки тваринницької сировини; економічна ефективність впровадження удосконаленої технології. З метою вивчення впливу умов утримання на ефективність відгодівлі свиней сформовано 1 контрольну та 3 дослідні групи. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відтворювальні, відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Молодняк канадської та датської селекції відрізнявся найвищими показниками живої маси в усі вікові періоди в порівнянні з аналогами І, ІІ груп. В результаті впровадження удосконаленої технології можна отримати 5773,32 тис. грн прибутку, що на 2588,56 тис. грн більше, ніж при існуючої технології, а це в свою чергу призведе до підвищення рівня рентабельності виробництва свинини та доведення його рівня до 32,0%. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11023 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Диплдом_Сушко_ОС204_М.pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.