Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11331
Title: Technologische prozesse der Joghurtproduktion
Other Titles: Технологічні процеси виробництва йогуртів
Authors: Пономаренко, Наталя Григорівна, науковий керівник
Ponomarenko, Natalia, scientific director
Зелінська, Е.
Zelinska, E.
Keywords: йогурт
процес виробництва
ферментація молочної кислоти
Joghurt
Herstellungsprozess
Milchsäuregärung
Issue Date: 2021
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Zelinska E. Technologische prozesse der Joghurtproduktion // Матеріали студентської конференції Миколаївського національного аграрного університету [Кафедра іноземних мов], 25 березня 2021 р., м. Миколаїв. Миколаїв : МНАУ, 2021. С. 40-42.
Abstract: Більше 4000 років молочні кислотні бактерії були використані для виготовлення кислих молочних продуктів, але в той час нічого не було відомо про забруднювач. Про існування молочнокислих бактерій відомо з моменту відкриття наприкінці 19 століття Луї Пастером. Хоча продукти ферментації молочної кислоти, такі як йогурт, сир, палець, кефір та кумис (ферментоване молочне молоко) вже давно відомі, вони не втратили значення сьогодні. Основний процес бродіння - це реалізація лактози у молочній кислоті ферментами молочнокислих бактерій.
-
Seit mehr als 4000 Jahren werden Milchsäurebakterien eingesetzt, um saure Milchprodukte herzustellen, allerdings war damals über die Verursacher nichts bekannt. Von der Existenz der Milchsäurebakterien weiß man seit ihrer Entdeckung Ende des 19. Jh. durch Louis Pasteur. der Milchsäuregärung. Obwohl Produkte der Milchsäuregärung wie Joghurt, Käse, Buttermilch, Kefir und Kumyss (vergorene Eselsmilch) seit langem bekannt sind, haben sie an Bedeutung bis heute nichts eingebüßt. Grundprozess der Gärung ist die Umsetzung von Milchzucker (Lactose) in Milchsäure durch Enzyme der Milchsäurebakterien.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11331
Appears in Collections:Cтудентська конференція кафедри іноземних мов Миколаївського національного аграрного університету - 2021
Статті (Факультет культури і виховання)
Статті студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
40-42.pdf314,06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.