Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11755
Назва: The Role of State Policy in the Formation of Food Security in the Countries of the European Union
Інші назви: Роль державної політики у формуванні продовольчої безпеки країн Європейського Союзу
Автори: Довгаль, Олена Валеріївна
Dovhal', Olena
Ключові слова: продовольча безпека
інфляція
безробіття
продовольча політика ЄС
державна підтримка
харчування
food security
inflation
unemployment
EU food policy
governmental support
food
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Довгаль О. В., Роль державної політики у формуванні продовольчої безпеки країн Європейського Союзу (English). Modern Economics. 2022. № 33(2022). С. 132-139. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V33(2022)-17.
Dovgal Olena (2022). The Role of State Policy in the Formation of Food Security in the Countries of the European Union. Modern Economics, 33(2022), 132-139. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V33(2022)-17.
Короткий огляд (реферат): Співвідношення інфляції та безробіття є дуже актуальною темою як для України, так і для інших країн. Зв’язок між ними настільки сильний, що вони схожі на стихійне лихо з важкими соціально-економічними наслідками безпосередньо для населення країн, на території яких відбуваються ці процеси. Рівень продовольчого забезпечення в сучасних умовах є одним із пріоритетних напрямів державної політики переважної більшості країн світу. Категоріальний апарат сфери продовольчого забезпечення сформувався в 70-х роках ХХ ст., коли проблема голоду набула особливого значення для більшості країн світу. Основними пріоритетами в цій сфері на той час були кількісне задоволення харчовими продуктами та їх фінансова доступність для кожної людини. І хоча з того часу минуло майже півстоліття, це питання не тільки не втратило своєї актуальності на сьогодні, а й стало одним із найважливіших і пріоритетних. Результати емпіричного та регресійного аналізу показали, що між інфляцією та безробіттям існує прямий причинно-наслідковий зв’язок, причому інфляція є причиною, а безробіття – наслідком. Це дозволило стверджувати, що підтримка макроекономічної стабільності в країнах ЄС має полягати насамперед у забезпеченні стабільних цін і стабільного валютного курсу. Збереження стабільності економічного стану країни запобігатиме порушенням системи сталого розвитку підприємств та сприятиме зміцненню тенденцій продовольчої безпеки. Як показує практика, в різних державах використовуються сучасні аналітичні програмні засоби, які базуються на статистичних даних макро-, регіонального та мікрорівня для моделювання соціально-економічних ситуацій, що дозволяє робити найбільш реалістичні прогнози економічної ситуації. На перспективу уряду ЄС доцільно поставити такі ключові завдання: по-перше, використати весь арсенал заходів, спрямованих на подальше придушення інфляційних факторів; по-друге, оптимізація характеру та структури державних видатків, не відмовляючись від обов’язків держави щодо захисту соціально незахищених верств населення, що є необхідним для успішного державного регулювання процесів продовольчої безпеки; встановити механізми та алгоритм досягнення національної продовольчої безпеки, що передбачатиме науковий супровід, формування нормативно-правової бази, збільшення обсягів виробництва та підвищення продовольчої безпеки.
The correlation between inflation and unemployment is a very relevant topic for both Ukraine and other countries. The connection between them is so strong that they are like a natural disaster with severe socio-economic consequences directly for the population of the countries on whose territory these processes are taking place. The level of food supply in modern conditions is one of the priority areas of state policy in the vast majority of countries in the world. The categorical apparatus of the sphere of food supply was formed in the 70s of the 20th century, when the problem of hunger acquired special importance for most countries of the world. The main priorities in this field at that time were quantitative satisfaction with food products and their financial availability for each person. And although almost half a century has passed since that time, this question has not only not lost its relevance today, but has also become one of the most important and priority ones.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11755
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2022. - Вип. 33
Статті (Обліково-фінансовий факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dovgal.pdf295,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.