Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11772
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКалиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorKalinichenko, Galina, scientific director-
dc.contributor.authorБережна, Н.-
dc.date.accessioned2022-09-20T11:37:17Z-
dc.date.available2022-09-20T11:37:17Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationБережна Н. Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2022. 72 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11772-
dc.description.abstractОбсяг виконаної кваліфікаційної роботи складає 71 сторінка комп’ютерного тексту. До структури роботи включено 13 таблиць, 1 рисунок та 3 додатки. Для виконання роботи використано 51 вітчизняне літературне джерело. Для виконання теми роботи «Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району» об’єктом досліджень були свині великої білої породи та їх помісі з породами ландрас та п’єтрен. Метою досліджень стало проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах і впровадження певних заходів щодо їх покращення. В задачі досліджень входило проведення аналізу, організації відтворення стада свиней, годівлі та утримання свиней, вивчення впливу схрещування на відтворювальну здатність свиноматок різних генотипів, динаміки росту чистопородних та помісних свинок, відгодівельні якості молодняку свиней різних генотипів; переробка тваринницької продукції економічна ефективність впровадження нової технології. Для вивчення впливу різних варіантів схрещування на відтворювальну здатність свиноматок було сформовано 4 групи тварин, одна з яких була контрольною (чистопородні тварини великої білої породи) та 3 дослідних ( ІІ – (ВБ × П), ІІІ – (ВБ × Л), ІV – (ВБ × Л × П)). Оцінку відтворювальної здатності свиноматок та відгодівельних якостей молодняку різних генотипів проводили за загальноприйнятими методиками. При виконанні розрахунково-технологічної частини використано метод аналізу та порівнянь існуючих технологічних параметрів із зоотехнічними вимогами. Впровадження удосконаленої технології призведе до підвищення рівня рентабельності виробництва свинини та доведення його рівня до 25,5%.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Бережна_1.pdf576,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.