Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/12396
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лихач, Вадим Ярославович | - |
dc.contributor.author | Likhach, Vadym | - |
dc.contributor.author | Кондратюк, В.М. | - |
dc.contributor.author | Kondratyuk, V.M. | - |
dc.contributor.author | Лихач, Анна Васильевна | - |
dc.contributor.author | Likhach, Anna | - |
dc.contributor.author | Леньков, Леонід Григорович | - |
dc.contributor.author | Lenkov, L.H. | - |
dc.contributor.author | Баркарь, Євген Володимирович | - |
dc.contributor.author | Barkar, Evgen | - |
dc.contributor.author | Фаустов, Ростислав Вікторович | - |
dc.contributor.author | Faustov, Rostislav | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-23T07:47:15Z | - |
dc.date.available | 2023-01-23T07:47:15Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | The influence of the complex feed additive «Gepasorbex» on the fatty-acid and macroelement composition the pig’s of meat / V.Ya. Lykhach and etc. // Таврійський науковий вісник. 2022. № 127. С. 274-282. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/12396 | - |
dc.description.abstract | For the purpose of biological evaluation of pig meat, an analysis of fatty acid and min- eral composition is carried out, since the nutritional value of meat, specific taste, biological value and juiciness depend on the amount of lipids, calcium and phosphorus in muscle tissue. However, mycotoxins present in feed negatively affect not only the productivity of animals, but also deteriorate the quality of meat raw materials. Therefore, in order to obtain balanced fat and muscle tissue, it is necessary to organize the feeding of animals with adsorbents of myco- toxins, which have a positive effect on the biosynthesis of fatty acids and macroelements in the body of pigs. The main aim of the manuscript was to study the effect of a new complex sorbent of myco- toxins in the diets of pigs on quality meat characteristics in the conditions of industrial tech- nology. To do this, in the conditions of LLC «Tavriya Pigs» of the Kherson region, fattening pigs of the combination ♀ (White Large × Landrace) × ♂ «Maxter» were divided into three groups of 30 heads each according to the principle of analogues: 1st control group of pigs used the basic diet «Grower» , «Finisher»; pigs of the 2nd experimental group consumed the basic diet «Grower», «Finisher» with the addition of 0.15 % by weight of the commercial analogue of the adsorbent of mycotoxins; the animals of 3rd experimental group were given the basic diet «Grower», «Finisher» with the addition of 0.15 % by weight of feed complex preparation of «Gepasorbex». It was found that the total content of saturated fatty acids in animals of 3rd group at slaughter of 100 and 120 kg, was higher compared to other experimental groups, which is 0.22 % more than the similar indicator of animals of 2nd group and by 0.77 % – the pigs 1st control group. The highest content of unsaturated fatty acids in adipose tissue was found in pigs of the 3rd group when slaughtered at 100 kg – 36.14 %, and when slaughtered at 120 kg – 36.12 %. The complex feed additive of the adsorbent of mycotoxins «Gepasorbex» did not affect the content of calcium and phosphorus in the pork meat at the slaughter of 100 kg, 120 kg. | uk_UA |
dc.description.abstract | ислотного і мінерального складу, оскільки від кількості ліпідів, кальцію та фосфору м’язової тканини залежить харчова цінність м’яса, специфічний смак, біологічна цінність і соковитість. Проте, мікотоксини, що присутні у кормах негативно впливають не тільки на продуктивність тварин, а й погіршують якість м’ясної сировини. Тому, для отримання збалансованої жирової і м’язової тканин необхідно організовувати згодовування тваринам адсорбенти мікотоксинів, що позитивно впливають на біосинтез жирних кислот та макроелементів у організмі свиней. Основна мета роботи полягала у дослідженні впливу нового комплексного сорбенту мікотоксинів у раціонах молодняку свиней на якісні м’ясні ознаки в умовах промислової технології. Для цього, в умовах ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області відгодівельних свиней поєднання ♀ (велика біла × ландрас) × ♂«Maxter» за принципом аналогів розділили на три групи по 30 голів у кожній: 1 контрольна група свиней використовували основний раціон «Гроуер», «Фінішер»; свині 2 дослідної групи споживали основний раціон «Гроуер», «Фінішер» з додаванням 0,15 % за масою корму комерційного аналогу адсорбенту мікотоксинів; тваринам 3 дослідної групи застосовували основний раціон «Гроуер», «Фінішер» з додаванням 0,15 % за масою корму комплексного препарату «Гепасорбекс». Виявлено, що загальний вміст насичених жирних кислот у тварин 3 дослідної групи, котрі споживали комплексну добавку адсорбенту мікотоксинів «Гепасорбекс» при забої 100 і 120 кг був вищим відносно інших експериментальних груп, що на 0,22 % більше аналогічного показнику тварин 2 дослідної групи й на 0,77 % – свиней 1 контрольної. Найбільший вміст ненасичених жирних кислот у жировій тканині встановлено у молодняку свиней 3 дослідної групи при забої у 100 кг – 36,14 %, а при забої у 120 кг – 36,12 %. Комплексна кормова добавка адсорбенту мікотоксинів «Гепасорбекс» не вплинула на вміст кальцію та фосфору у м’ясі тварин при забої у 100 кг, 120 кг. | - |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.subject | pigs | uk_UA |
dc.subject | sorbent of mycotoxins | uk_UA |
dc.subject | macroelements | uk_UA |
dc.subject | saturated fatty acids | uk_UA |
dc.subject | unsaturated fatty acids | uk_UA |
dc.subject | свині | uk_UA |
dc.subject | сорбенти мікотоксинів | uk_UA |
dc.subject | макроелементи | uk_UA |
dc.subject | насичені жирні кислоти | uk_UA |
dc.subject | ненасичені жирні кислоти | uk_UA |
dc.title | The influence of the complex feed additive «Gepasorbex» on the fatty-acid and macroelement composition the pig’s of meat | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
33.pdf | 523,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.