Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1466
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧернобай, С. В.-
dc.contributor.authorChernobay, S.-
dc.date.accessioned2015-03-19T07:35:44Z-
dc.date.available2015-03-19T07:35:44Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЧернобай С. В. Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень / С. В. Чернобай // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 4 (81). – С. 163-169.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1466-
dc.description.abstractУ статті наведено результати досліджень за 2012-2014 рр. з ви- вчення впливу норм висіву та позакореневих підживлень посівів мікродобривами і біопрепаратами на формування показників якості зерна ячменю ярого сорту Мономах в умовах східної частини Лісо- степу України. Зі збільшенням норми висіву вміст білка поступово зменшується, тоді як вміст крохмалю підвищується. Позакореневі підживлення сприяли збільшенню білковості зерна і знижували вміст крохмалю. Найбільше білка у зерні містилося у варіантах комплек- сного застосування мікродобрив і біопрепаратів.ru
dc.description.abstractВ представленной статье приведены результаты исследований (2012- 2014 гг.) влияния норм высева и внекорневых подкормок посевов микроудобре- ниями и биопрепаратами на формирование показателей качества зерна ячменя ярового сорта Мономах в условиях восточной части Лесостепи Украины. С уве- личением нормы высева содержание белка постепенно уменьшалось, тогда как содержание крахмала повышалось. Внекорневые подкормки способствовали повышению белковости зерна и уменьшению содержания крахмала. Наиболь- шим содержание белка в зерне было на вариантах комплексного применения микроудобрений и биопрепаратов.-
dc.description.abstractIn the article presents the results of research in 2012-2014 on the effect of seeding rates and foliar application of crops, microfertilizers and biologics on the formation of spring barley grain (varieties Monomakh) quality indicators in the Eastern part of the forest-steppe of Ukraine. With increasing seeding rate, the protein content had gradually decreased, while the starch content had increased. The foliar feeding contributed to increased grain protein content and a decrease in starch content. The highest protein content in grain was on the version of the integrated application of micronutrients and biologics.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectячмінь ярийru
dc.subjectпозакореневі підживленняru
dc.subjectнорма висівуru
dc.subjectвміст білкаru
dc.subjectвміст крохмалюru
dc.subjectнатура зернаru
dc.subjectячменьru
dc.subjectвнекорневые подкормкиru
dc.subjectнорма высеваru
dc.subjectсодержание белкаru
dc.subjectсодержание крахмалаru
dc.subjectbarleyru
dc.subjectpozakorenevi feedingru
dc.subjectseeding rateru
dc.subjectproteinru
dc.subjectstarchru
dc.subjectgrain natureru
dc.titleФормування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживленьru
dc.titleФормирование показателей качества зерна ячменя ярового при влиянии нормы высева и внекорневых подкормок.-
dc.titleFormation of spring barley’s quality indicators under the infl uence of seeding rate and foliar application.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2014. - Вип. 4 (81).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n81v4r2014chernobai.pdf355,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.