Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14677
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Lugovoy, Sergey, scientific director | - |
dc.contributor.author | Дністрян, О. | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-10T11:53:05Z | - |
dc.date.available | 2023-07-10T11:53:05Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Дністрян О. Оптимізація біотехнології використання різних видів мікроорганізмів при виробництві йогурту в умовах ПРАТ «Лакталіс-Миколаїв» : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник С. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2023. 45 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14677 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційну роботу виконано на 45 сторінках друкованого тексту, з використанням 35 бібліографічних джерел спеціальної, додаткової літератури та періодичних видань із них 3 латиницею. До роботи внесено 5 таблиць та 3 рисунки. Тема кваліфікаційної роботи: «Оптимізація біотехнології використання різних видів мікроорганізмів при виробництві йогурту в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Об’єкт досліджень – процес виробництва йогурту з використанням різних видів заквасок в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Предмет досліджень – кількість внесення заквасочних культур «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3», температура сквашування заквасочних культур «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3», органолептичні ознаки йогурту. Мета досліджень – вивчення та оптимізація біотехнології використання різних видів мікроорганізмів для виробництва йогурту в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Для реалізації вказаної мети були поставлені наступні завдання: • визначити оптимальну кількість внесення заквасочних культур «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3» для отримання найвищої якості йогурту; • порівняти органолептичні ознаки йогуртів, виготовлених за використання заквасок «FD DVS YF L811Yo Flex» та «Jointec X3»; • визначити оптимальну температуру сквашування заквасок «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3»; • оцінити органолептичні ознаки йогуртів отриманих за різних температур сквашування заквасок «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3». Методи дослідження – аналітичні, хімічні, фізичні та мікробіологічні. В результаті досліджень встановлено, що оптимальна кількість внесення заквасочних культур «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3» для отримання найвищої якості йогурту становить 1,0%, при порівнянні заквасок «FD DVS YF L811Yo Flex» та «Jointec X3», остання поступається щодо оцінки органолептичних ознак йогуртів, закваска «FD DVS YF L811 – Yo-Flex» має швидшу тенденцію утворення згустку порівняно з закваскою «Jointec X3» при всіх температурних режимах, що досліджувалися, закваски «FD DVS YF L811 - Yo-Flex» та «Jointec X3» зумовлюють різні характеристики йогурту залежно від температури сквашування. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Оптимізація біотехнології використання різних видів мікроорганізмів при виробництві йогурту в умовах ПРАТ «Лакталіс-Миколаїв» | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дністрян О.В -162.pdf | 402,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.