Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14681
Title: Особливості біотехнології виготовлення сиру брі (brie) з використанням цвілевих грибів роду Penicillium Candidum
Authors: Юлевич Олена Іванівна, науковий керівник
Ulevich Olena, scientific director
Пехлак, К.
Issue Date: 2023
Citation: Пехлак К. Особливості біотехнології виготовлення сиру брі (brie) з використанням цвілевих грибів роду Penicillium Candidum : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник О. Юлевич. Миколаїв : МНАУ, 2023. 48 с.
Abstract: Тема випускної кваліфікаційної роботи: «Особливості біотехнології виготовлення сиру брі (brie) з використанням цвілевих грибів роду Penicillium Candidum». Робота виконувалась на базі підприємства ПРаТ «Лакталіс-Миколаїв». Випускна кваліфікаційна робота виконана на 48 сторінках друкованого тексту. Вона включає наступні розділи: реферат, вступ, літературно-патентний огляд, матеріали і методи проведення експериментів, розрахункову частину, розділ «Охорона праці», висновки та пропозиції, перелік літератури. Для написання випускної кваліфікаційної роботи було застосовано 27 бібліографічних джерел. Робота містить 5 рисунків, 10 таблиць. Об'єктом досліджень є аналіз особливостей біотехнології отримання м’якого сира Брі з пліснявої залежно від умов дозрівання і пастеризації молока. Предметом даної роботи були фізико-хімічні властивості та склад сирого і пастеризованого за різних умов молока, бактеріальні закваски, м'який сир Брі. Методи досліджень: склад та фізико-хімічні показники молока, кількість мікрофлори, органолептична оцінка сиру. Розроблено схему виробництва сиру Брі з дозріванням молока, що відбувається одночасно з внесенням частини закваски, а також додатковою обробкою сиру рідкім розчином препарату грибів Penicillium Candidum за рахунок обприскування головок сиру в процесі самопресування. На підставі проведених досліджень було встановлено, що застосування бактеріального препарату забезпечує підвищену чисельність життєздатних клітин молочнокислих бактерій та їх активність, покращує органолептичні властивості готового продукту. Додаткове застосування препарату грибів Penicillium Candidum дозволяє прискорити процес утворення плісняви на поверхні сиру, в процесі його дозрівання шар плісняви рівномірно розташовується по головці сиру, набуває бархатистості і при зберіганні утворює ніжну скоринку.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14681
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пехлак К.pdf153,48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.