Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14698
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пшиченко, Вікторія Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Pshychenko, V. | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-11T08:25:47Z | - |
dc.date.available | 2023-07-11T08:25:47Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Пшиченко В. В. Антиоксидантний статус серця щурів при дії нітриту натрію // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 261-263. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14698 | - |
dc.description.abstract | Нітрит натрію є однією з найпоширеніших харчових добавок, що використовується в якості барвника і харчового консерванту при виробництві різних видів м'ясної продукції. Споживання продуктів харчування, що містять глутамат натрію на постійній основі призводить до перевищення гранично дозволених норм споживання та виникненням метаболічних змін, зокрема окислювального стресу у серці, що є одним із факторів виникнення патологій серця та розвитку захворювань серцево-судинної системи різної етіології. Метою роботи було визначення змін прооксидантної системи серця щурів в умовах впливу нітриту натрію. Таким чином, введення в організм нітриту натрію призводить до нагромадження первинних і вторинних продуктів перикисного окиснення ліпідів у гомогенаті серця, що свідчить про розвиток окислювального стресу. | uk_UA |
dc.description.abstract | Sodium nitrite is one of the most common food additives used as a dye and food preservative in the production of various types of meat products. Consuming food products containing monosodium glutamate on a permanent basis leads to exceeding the maximum permitted consumption rates and the occurrence of metabolic changes, in particular, oxidative stress in the heart, which is one of the factors in the occurrence of heart pathologies and the development of diseases of the cardiovascular system of various etiologies. The aim of the work was to determine the changes in the pro-oxidant system of the heart of rats under the conditions of exposure to sodium nitrite. Thus, the introduction of sodium nitrite into the body leads to the accumulation of primary and secondary products of lipid peroxidation in the heart homogenate, which indicates the development of oxidative stress. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Миколаївський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | нітрит натрію | uk_UA |
dc.subject | щури | uk_UA |
dc.subject | серце | uk_UA |
dc.subject | діє нові коньюгати | uk_UA |
dc.subject | малоновий діальдегід | uk_UA |
dc.subject | sodium nitrite | uk_UA |
dc.subject | rats | uk_UA |
dc.subject | heart | uk_UA |
dc.subject | new conjugates work | uk_UA |
dc.subject | malondialdehyde | uk_UA |
dc.title | Антиоксидантний статус серця щурів при дії нітриту натрію | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
prod_bezp-22-05-23-261-263.pdf | 526,77 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.