Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14702
Title: Технологія виробництва м’ясних січених напівфабрикатів на ФОП «Берестова О.В.» м. Миколаїв
Authors: Савінок, Оксана Миколаївна, науковий керівник
Savinok, Oksana, scientific director
Ізотова, С.
Issue Date: 2023
Citation: Ізотова С. Технологія виробництва м’ясних січених напівфабрикатів на ФОП «Берестова О.В.» м. Миколаїв : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 – «Харчові технології» / наук. керівник О. Савінок. Миколаїв : МНАУ, 2023. 44 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота на тему: «Технологія виробництва м’ясних січених напівфабрикатів на ФОП «Берестова О.В.» м. Миколаїв» написана на 44 сторінках формату А4 у друкованому стані, таблиць 24, додатків 1. Актуальність теми кваліфікаційної дипломної роботи полягає в тому, що виріс попит ринку на напівфабрикати. Вони виготовляються з натуральної сировини, не займають багато часу в приготуванні та дуже смачні й поживні. М’ясні січені напівфабрикати купляють 79% населення України. Серед них 43% напівфабрикати з курячого м’яса, 25 % свинина та 33% інше. Тобто наразі це найвигідніший та найпопулярніший продукт на ринку попиту серед населення України. М’ясні січені напівфабрикати дуже популярний продукт у сучасному світі. Напівфабрикати економлять час на приготування їжі, тому вони так широко розповсюджені у країнах з швидким ритмом життя, де тяжко виділити час на довгий процес приготування складної страви. Саме тому ви можете купувати заморожені котлети або шніцеля та насолоджуватися їхнім смаком всього через декілька хвилин. І для цього не потрібно звільняти весь свій вечір чи робити генеральне прибирання після приготування вечері на всю родину. Достатньо лише обрати напівфабрикат, який вам до вподоби та насолодитись смаком без зайвих рухів. Мета дослідження: збільшення асортименту котлет на виробництві. Завдання кваліфікаційної дипломної роботи: 1)Обрати асортимент продукції. 2)Дослідити технологію виробництва і обладнання котлетної лінії. Об’єктом дослідження є технологічні процеси виготовлення котлет. Предметом дослідження є сировина, що використовується на виробництві, готовий продукт. У роботі вивчено і проаналізовано асортимент м’ясних спечних напівфабрикатів, технологічне оснащення для виробництва. Вивчені та аналізовані всі етапи виробництва, а саме: приймання сировини, приготування фаршу, формування та охолодження, розфасування та пакування. Викладені висновки щодо технологічних етапів виробництва та пропозиції на можливість поліпшення санітарно- гігієнічних вимог. Проаналізована необхідна кількість обладнання та кількість працівників на підприємстві. Проаналізовані всі ризики, небезпечні та шкідливі явища під час роботи з сировиною та методи їх контролю або усунення.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14702
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІЗОТОВА С.В.._пт.pdf808,61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.