Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14786
Title: Вплив режиму годівлі на ефективність вирощування цьоголіток в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство”
Authors: Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник
Danylchuk, Galina, scientific director
Василенко, Є.
Issue Date: 2023
Citation: Василенко Є. Вплив режиму годівлі на ефективність вирощування цьоголіток в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство” : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2023. 52 с.
Abstract: Дипломна робота має обсяг 52 сторінок комп’ютерного набору, 14 таблиць та 31 бібліографічне джерел0. Тема даної роботи “Вплив режиму годівлі на ефективність вирощування цьоголіток в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство”. Метою дослідження було вивчення впливу різних режимів годівлі на ефективність вирощування цьоголіток у полікультурі. Для досягнення мети були поставлені такі завдання: вивчити гідрохімічний режим ставків, природну кормову базу ставків, якість і кількість цьоголіток коропа і рослиноїдних риб, рибопродуктивність вирощувальних ставків та витрати корму за різних режимів годівлі, визначити економічну ефективність вирощування цьоголіток. Об’єктом дослідження слугували цьоголітки коропа і рослиноїдних риб у полікультурі. Предметом дослідження – гідрохімічний режим та природна кормова база ставів, рибогосподарські показники вирощування цьоголіток коропа і рослиноїдних риб. Дослідження проводились на двох вирощувальних ставках загальною площею 4 га. В ставках застосовувалися різні режими годівлі риби, яка вирощувалася у полікультурі. Дослідження проводились методом порівняння експериментальних ставків поміж собою та зі стандартними показниками, застосовувалася біометрична обробка даних. Методика досліджень загальновизнана для рибницьких господарств. Вивчено вплив режиму годівлі на фізико-хімічні властивості води ставків і їх природну кормову базу, на середню індивідуальну масу і коефіцієнт вгодованості цьоголіток коропа та рослиноїдних риб при вирощуванні у полікультурі, на вихід цьоголіток від посадки, на рибопродуктивність вирощувальних ставків та кормові витрати. Визначена ефективність вирощування цьоголіток в залежності від режиму годівлі при вирощуванні в полікультурі. Встановлено, що найдоцільнішим є застосування годівлі з застосуванням чотирикратного режиму годівлі.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14786
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Василенко Є..pdf166,5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.