Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1491
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Стапай, П.В. | - |
dc.contributor.author | Параняк, Н.М. | - |
dc.contributor.author | Ткачук, В.М. | - |
dc.contributor.author | Параняк, Н.Н. | - |
dc.contributor.author | Stapay, P. | - |
dc.contributor.author | Paranyak, N. | - |
dc.contributor.author | Tkachuk, V. | - |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T08:38:45Z | - |
dc.date.available | 2015-03-24T08:38:45Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Стапай П. В. Фізико-хімічні властивості вовни та жиропоту вівцематок за умов використання у раціонах різних рівнів йоду / П. В. Стапай, Н. М. Параняк, В. М. Ткачук // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (76), Т. 2, Ч. 2. – С. 150-154. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1491 | - |
dc.description.abstract | Наведено результати дослідження впливу підвищених рівнів йоду на 25 і 50% у раціонах вівцематок асканійської тонкорунної породи на фізико-хімічні властивості вовни та захисні властивості жиропоту. Встановлено, що збільшення норм йоду в раціонах вівцематок таврійського типу асканійської тонкорунної породи на 25% призводить до покращення хімічного складу і фізичних показників вовни за рахунок збільшення у вовні вмісту загальної сірки на 14%, цистину – на 3,5% і міцності волокон – на 10%. Покращення захисних властивостей вовняного воску відбувається завдяки зменшенню вмісту полярних ліпідів, неетерифікованих жирних кислот (НЕЖК), сквалену і збільшенню неетерифікованого холестеролу та ланостеролу у його складі. Збільшення норм йоду в раціонах вівцематок таврійського типу асканійської тонкорунної породи на 50% не призводить до позитивних змін досліджуваних показників вовни. | ru |
dc.description.abstract | Приведены результаты исследования влияния повышенных уровней йода на 25 и 50% в рационах овцематок асканийской тонкорунной породы на физико- химические свойства шерсти и защитные свойства жиропота. Установлено, что увеличение норм йода в рационах овцематок таврийского типа асканийской тонкорунной породы на 25% приводит к улучшению химического состава и физических показателей шерсти за счет увеличения в шерсти содержания общей серы на 14%, цистина – на 3,5% и прочности волокон – на 10%. Улучшение защитных свойств шерстного воска происходит благодаря уменьшению содержания полярных липидов, неэтерифицированных жирных кислот (НЭЖК), сквалена и увеличению неэтерифицированного холестерола и ланостерола в его составе. Увеличение норм йода в рационах овцематок таврийского типа асканийской тонкорунной породы на 50% не приводит к позитивным изменениям исследуемых показателей шерсти. | - |
dc.description.abstract | The results of the influence of elevated iodine level (25 and 50% respectively) in Askanian fine-flees ewe’s diet on physical-chemical properties of wool and wool grease characteristics and their protective were presented. It was established that elevated iodine level on 25% in the diet of Tavria type of Askanian fine-flees ewe’s accompanied by improvement of the chemical composition and physical characteristics of wool due to the increase the total sulfur content of wool by 14%, cystine – 3,5%, strength of fibers – 10%. Improving protective qualities of wool waxisby reducing due to the low polar lipids, NEFA, squalene and high level of non-esterified cholesterol and lanosterol in its composition. The increase of iodine level on 50% in the diet of Tavria type of Askanian fine-flees ewe’s has not positive impact on the indices of wool. | - |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Миколаївський національний аграрний університет | ru |
dc.subject | вівці | ru |
dc.subject | раціон | ru |
dc.subject | йод | ru |
dc.subject | вовна | ru |
dc.subject | жиропіт | ru |
dc.subject | ліпіди | ru |
dc.subject | овцы | ru |
dc.subject | рацион | ru |
dc.subject | шерсть | ru |
dc.subject | жиропот | ru |
dc.subject | липиды | ru |
dc.subject | sheep | ru |
dc.subject | diet | ru |
dc.subject | iodine | ru |
dc.subject | wool | ru |
dc.subject | wool grease | ru |
dc.subject | lipids | ru |
dc.title | Фізико-хімічні властивості вовни та жиропоту вівцематок за умов використання у раціонах різних рівнів йоду | ru |
dc.title | Физико-химические свойства шерсти и жиропота овцематок в условиях использования в рационах разных уровней йода. | - |
dc.title | Physical and chemical properties of wool and wool grease of ewes under the different iodine level in their diet. | - |
dc.type | Other | ru |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (76). - Т. 2. - Ч. 2. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n76v4r2013t2c2stapay.pdf | 378,06 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.