Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1505
Title: Якість м'яса курей при різному рівні бетафіну та треоніну в комбікормах
Качество мяса кур при разном уровне бетафина и треонина в комбикорме
The quality of chicken meat at different betafin and threonine levels in the compound of feed.
Authors: Гончаренко, А.Н.
Чигринов, Е.И.
Гончаренко, О.М.
Чигринов, Є.І.
Goncharenko, A.
Chigrinov, E.
Keywords: ремонтный молодняк
племенные куры
грудные мышцы
аминокислоты
жирные кислоты
бетаин
треонин
ремонтні молодки
племінні кури
грудні м'язи
амінокислоти
жирні кислоти
бетаїн
треонін
repair pullet
breeder hens
pecs
amino acids
fatty acids
betaine
threonine
Issue Date: 2013
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Гончаренко О. М. Якість м'яса курей при різному рівні бетафіну та треоніну в комбікормах / О. М. Гончаренко, Є. І. Чигринов // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (75), Т. 2, Ч. 1. – С. 63-72.
Abstract: Проведены исследования по использованию кормовой добавки «бетафин S1» и «L-треонин» на ремонтном молодняке и племенных курах борковской мясо- яичной популяции. Приводится анализ химического состава съедобной части тушек, амино- и жирнокислотного состава грудных мышц, а также органолептические свойства «красного» мяса бедренной группы мышц. Установлено, что применение указанных добавок оказывает влияние на обмен веществ.
Проведено дослідження з використання кормової добавки «бетафін S1» і «L- треонін» на ремонтному молодняку та племінних курях борківської м'ясо-яєчної популяції. Наведено аналіз хімічного, аміно- і жирнокислотного складу грудних м'язів, а також органолептичні властивості «червоного» м'яса стегнової групи м'язів. Встановлено, що застосування зазначених добавок впливає на обмін речовин.
The use of the feed additive "betafin S1» and «L-threonine» on the Heifer breeding hens and meat-and-egg Borkowska population had been reserched. The analysis of the chemical composition of the edible portion of carcasses, amino and fatty acid composition of breast muscle, as well as the organoleptic properties of the "red" meat of the thigh muscles had been held. It was found that the use of these additives leads to the metabolism.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1505
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (75). - Т. 2. - Ч. 1.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n75v4r2013t2c1goncharenko.pdf687,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.